hatezgaz#3151
Belegondoltam Asgardi szemszögből.
Tudásuk szerint védelmezték több ezer évig a galaxist ahogy tudták. Most ők is tisztában voltak vele, hogy ez az idöszak elmult, már nem képesek rá. Tudták , hogy nics erejük, esélyük , hogy megvédelmezék magukat, saját föbolygójukat, pusztulásuk minden valószínüség szerint elkerülhetetlen. Nem szerették volna mégegyszer elkövetni azokat a hibákat amiket a replikátoroknál elkövettek, a tollanokhoz hasonlóan. Vagyis azt kockáztatni, hogy az ellenség rátegye kezét a tudásukra. Csak azért, hogy ők pár nappal, héttel évvel tovább létezzenek, az egész világot lehetetlen helyzetbe sodorják.
Két lehetőségük volt: földi védelem alá helyezni magukat, teljesen kilépni a játékból.Ha jobban belegondolunk nem igazán szimpatikus az első megoldás és ráadásul kockázatos is. Egyedül az utóbbi maradt.
A kiszállás a játékból a többi nép számára azt jelenti, hogy ők telejesen elpusztulnak. Azt hogy ez a pusztulás az asgardok számára is saját pusztulásukat jelentette, abban nem vagyok biztos, lehet valamilyen formában tovább léteznek. De ez a stargate univerzum többi népének nem számit már semmit, számukra teljesen halottak.
Mivel a Noxról semmit sem tudok őket kihagytam a számításból, de nem hiszem, hogy ez a szál szülhetett volna valami teljesen más kimenetelű megoldást.