• Sipocz
    Hi!
    Sajna nálam a házigazdák túlnyomó része házaspár és baromi féltékenyek, igy egy "join to dance" már pofozkodási alap amire nagyon sok esetem volt. Amióta meg cca. kupit csináltam néhány downtowni lotból és az intellektuális barátság itt-ott heavy érzelmekké változott és persze papus és mamus nem igazán tudnak egymás dolgairól, azóta minden eféle megnyilvánulás roppant veszélyes.
    off Mike! a defragment tetszőleges lemezre, feltéve ha rendszeresen csinálod maxi 5-10 perc, a teljes optimalizálást ami leginkább éppen a lapozófile helyének ideális kiválasztásához indokolt persze elé egyszer megcsinálni (ez. 40-60 GB-nél sem több mint 40-60 perc). Ez nem csak az adatelérést gyorsítja, de tapasztalásom szerint a hd élettartamára is kihat. Egyébként az NT alapu OS-ek "stillben" ezt csinálják is. Nincs XP-m csak win2k-t használok, ott az MS által javalt lapozófile mérete 512 MB ram mellett 780 MB, 1 GB-re a maximimot javallottam. A lapozó méretét szvsz. nem érdemes a gépre bízni aféle min és max közzé mert akkor a ketyere feszt azzal foglalkozik, hogy beállítsa a virt.mem éppen opti méretét. Persze ez itt mind javallat és hát ki mit szeret.:)) on