HTML szerkesztés
  • Harder
    Első és legfontosabb dolog, hogy nehogy félreértés legyen: szerintem is szervernek legjobb a linux. :) Szal én ezzel nem azt akartam lentebb mondani hogy ne az legyen, csak annyit, hogy ha nem ismered és magadnak akarod feltenni, húzós lesz. Én a helyedben keresnek vmi ismerőst aki ért hozzá, és megkérném hogy csinálja meg, közben tanulnám én is. Ha sürgős (esetedben ha jól értem, sürgős). Ha nem, nekiállnék magam, tanulnám közben a dolgot, és felkészülnék rá hogy ha vki betör, ne veszítsek adatot (pl. biztonsági mentések).

Illetve pontosítok, nekem első megoldás biztos nem ez lenne. Elsőnek keresnék vmi jó szolgáltatót, nagy tárhellyel, olcsó havi díjért. Ott van egy nagyon jól konfigurált szerver, sokkal! nagyobb sávszélességgel mint amit otthon valaha is biztosítani tudnék, nem engem terhel a gépüzemeltetés nyűgje (ami nem csak abból áll hogy a szerver ki/bekapcsolom, hanem a frissítések figyelése, felpakolása, menet közben megjelenő biztonsági lukak betömködése stb.)
    Van ilyen szolgáltató, ha gondolod, nagyon szívesen ajánlok neked mail-ben, itt nem akarok senkit reklámozni.

Egy másik lehetőség a win-es környezet, ezt sokkal egyszerűbben meg fogod tudni csinálni, igaz a win miatt nem is lesz valszeg annyira biztonságos.
    Bár én még mindig úgy gondolom, hogy egy win-es user, win-es szervert biztonságosabbra meg tud csinálni, mint egy linuxot, amihez nem ért.
    A Serv-U jó program, bár én inkább a RaidenFTPd-t ajánlanám ilyesmire.
    Az Apache-t, MySQL-t, PHP-t biztos, hogy a PHPTriad-dal tenném fel, pofonegyszerű az egész, nagyon jól működik (felpakolja mindhármat).

Csak azt nem nagyon értem, hogyha a gyik.com-on azt írod, hogy otthon szervert csinálni jó, akkor itt meg miért mondod, hogy ez nem fog menni?
    Nemnem, nem azt mondom hogy nem fog menni, csak itt 2 különböző kategóriás dologról beszélünk. :)
    Én a lapon azt írtam, hogy otthoni szervernek jó - ami alatt mondjuk olyasmire gondoltam, hogy otthon tudod tesztelni netes közlés előtt a különböző dolgokat, portál-t, fórumot stb.. vagy akár ismerősök számára 1 pici honlapot stb.. de az már kicsit más, mikor "éles" honlapot, domain-nel meg mindennel, heti 24/7-ben teszel ki (szvsz).

Én nem akarom elvenni a kedved semmitől, sőt azt mondom kísérlezz bátran, bármelyik megoldást is választod, mert szerintem jó szórakozás. Komolyan, én is szeretek ilyesmivel foglalkozni. Ha linuxot választasz, nagyon sok sikert és kitartást kívánok hozzá vagy egy hozzáértő ismerőst :) Ha tárhely kell szolgáltatónál, akkor írj nyugodtan, abban is tudok segíteni. Ha win-t választasz, ahhoz is sok sikert kívánok :) (Ne felejts el el feltenni egy nagyon jó tűzfalat, szigorúan szabályokkal!)

----------------------------------------
    Harder | www.gyik.com