X-Men I-II-III.
-
Chip17 #377 Hi! Egy másik fórumban már megírtam a véleményemet a filmről, de bemásolom ide is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nekem is kicsit vegyes érzelmeim vannak az X3-mal kapcsolatban. Nem lett rossz, de talán kicsit másra számítottam. Volt egy két merész húzás benne, és hogy már az elején kinyírták az egyik nagy (legalábbis eddig..)főszereplőnek számító Küklopszot az azért csalódás volt számomra. Továbbá a professzornak és Vadócnak sem jutott valami nagy szerep. Ráadásul Vadócot eddig semelyik részben nem láthattuk nagyot harcolni, mindig csak reménykedtem hogy majd a köv. részben már több szerepe lesz, ehhez képest csak egyre jobban háttérbe szorult.
Mystique-et is már az elején kiírták, és a módszer ahogy ezt tették szintén nem tetszett. Szerintem Magneto alapvetően nem egy gonosz kegyetlen karkter, csak az elvei különböznek és erőszakosabbak. De azért az elég durva hogy csakúgy otthagyja az eddigi jobbkezét, Mystique-et aki már számtalanszor kihúzta a bajból, és most saját "mutánsságát" áldozta fel Magnetoért. Ezzel a húzással sztem elég sokat ártottak Magneto eddig olyan szépen kivitelezett jellemiségén....
Xavier-ről már ne is beszéljünk, ő se sokat szerepelt, bár mint kiderült a végéből a tudata életben maradt. Ezzel kapcsolatban viszont nem értek valamit. Ugyebár elvileg most Xavier testének megsemmisülése előtt áthelyezte tudatát egy agyhalott emberébe. Nademost ha a tudata már egy másik testben van, egy olyan testben aminek ugye nincsenek elmutálódott génjei, magyarul nem mutáns, akkor hogy képes továbbra is használni a telepatikus képességet? Hisz a mutáció az ha jól sejtem testhez kötött nem? Tehát az előző testében voltak a mutáns gének, ami megsemmisült és a tudata már egy normális-nem mutáns ember testében van, de akko hogy lehet hogy mégis mutáns? :)
Amiben még kicsit csalódtam az a zene volt. Az utolsó trailer végén lévő monumentális dráami zene nagyon bejött, akkor azt hittem valami überfrankó lesz a score itt is. De sajnos annak köze nincs a trailerben hallottal(tényleg valaki nem tudja milyen szám az, hogy találhatnám meg? :) ), egyszerűen semmi fülbemászó rész nincs benne, kicsit közpészerű az egész. Pedig a 2. rész zenéje sztem nagyon ott volt a szeren, ott valahogy úgy éreztem sikerült vele egy alaphangulatot termtenie az x-men világába. Nem is értem miért kell részenként zeneszerzőt, a már a rendezőt nem sikerült megtartaniuk...
Ja és a másik ami még eszembe jutott. Az rendben hogy a kopasz kisgyereket nem próbálták meg Főnix közelébe vinni mert esetleg elporladt volna ő is még mielőtt hatótávolságba ér, de lett volna sokkal egszerűbb megoldás. Magnetoba 3 injekciót is belenyomtak, mi lett volna ha egyet megspórolna Jean-nek, és mikor Rozsi a közelébe jut akkor nem a karmait hanem a szurit döfi belé? :)
Hát ez van, mindezek ellenére nem volt olyan rossz a film, sok dolgot jól megcsináltak, pl. a Bestia, és bár tudom hogy nem pont ugyanolyan volt mint a képregényben de sztem Főnix is nagyon jó lett, sikerült érzékeltetniük a gonosz én félelemetes és kegyetlen erejét. A vége is bejött mikor Magneto ült a sakktábla előtt és kicsit megmozdította az erejével a bábut.. nocsak talán nem végleges a szer hatása? :)
Jó lenne egy 4. rész ami lezárná ezeket a dolgokat, bár így hogy Küklopsz meghalt, Xavier meg másik testbe került hát elég fura és hiányos lenne utóbbiak nélkül, nemtom mit tudnának kitalálni....