Hü, már jó régóta nem irtam ide, de látom 2 napja más sem.
Most azért irok, mert a minap eszembe jutott valami. Bevallom, egy rémálom hatására ugrott be az ötlet, hiába, este 11 után nem ajánlatos marhapörköltet nyomni.
Szóval annyi játékból csináltak már filmet (Resident evil, TombRaider, stb), a DooM -ból miért nem? Szerintem überbrutál lenne! El sem merem képzelni, mit meg lehetne csinálni Spielberg bácsi mühelyében...
Kezdödne a story úgy, ahogy azt ismerjük. Holdbázis, megérkezik a főhős, 15 percig csak bázisbemutatás, ismerkedés, rémhirek, esetleg 1-1 félelmetes hangeffekt, stb... Aztán bedúrvulnának a dolgok, és másfél órán át pörögne a géppuska, cikázna a plazma, és mindenfelől áramlanának az Impek, Hell Knightok, stb stb.
De nem ilyen alien-féle 5 perc izgi, 15 perc lira sorozatot képzelek, hanem ahogy a game-ben is, megállás nélküli hent, persze egy egyszerü történet vezetés mellett. Esetleg 1-1 percre lenne megállás, és relative csend, amig a főhős egy sarokba bújva kipihegi magát, elolvas egy-egy PDA-t, stb, aztán hirtelen a feje felől ráugrana egy IMP, vagy betörne egy aknavetős csontváz, iszonyat sikitás (a filmben és a moziban is), aztán folyna tovább a bél-kiontás.
Én ott rosálnék be a moziba, az már tuti...