-
A vége nekem is egy kicsit csalódást okozott. Több helyen is olvastam, hogy a fögenyó legyözése után megkapjuk a megérdemelt movie áradatot. Máshol meg irták, hogy nagyon meglepö és talányos a vége, meg micsoda váratlan fordulatot vett a dolog, stb.
Hát ezzel szemben kaptam egy kb 30 másodperces kis lezáró videót, amiben - már gondolom nem spoiler - ez a hüje denevér 3x keresztülrepül a képen. Benne alienkedik a doki. Hát roppant talányos és fordulatos :)
Aszittem valami Stephen Kinges befejezés lesz, hogy megérkezik az erösités, aztán mikor felsegitenének, akkor fehérbe fordul a szemünk, tüskék ütnek ki rajtunk, börünk megreped, hosszú karmunk nö - és legyilkolásszuk a felmentösereget, majd az ürhajóval visszatérünk a Földre, ahol mi képviseljük a poklot.
Vagy valami poénos : levesszük a Virtual Reality sisakot a fejünkröl, megtöröljük a homlokunkat, és kiszállunk a szimulátorból. Merhogy az egész csak egy marine-kiképzés volt. Megyünk le a kantinba a sörért, mikoris hatalmas robbanás rázza meg a bázist, és egy teleportálás-effekt kiséretében megjelenik egy hellknight a büfében. Vége. (ill. to be continued)
Vagy : az ásatások mélyén, mikor legyöztük a fögenyót, összeomlik a fal, vagy bármi, a lényeg, hogy kilátunk a "mars" felszinére, ahol a távolban megpillantjuk a newyorki szabadságszobor kezét kiállni a földböl, vagy valami hasonló majmok bolygója befejezést.
Vagy : megérkezik a felmentösereg, leszáll az ürhajó, kinyilik az ajtaja, erre egy rakás zombi marine özönlik ki belöle, hátuk mögött betruger, aki végig a háttérböl irányitotta az akciót, néhány imp is ül a hajóban - és egy "hellish greetings from earth" felirat a monitoron (aztán a 4. rész témája lehetne az, hogy a kis fogadóbizottságot leölve visszamegyünk a Földre, ahol a megmaradt és bújkáló emberi ellenállók élén megtisztitjuk a bolygónkat).
Vagy... és még folytathatnám, de nem fárasztalak benneteket.
Mindazonáltal nagyon szuper game volt, a szegényes konfigomon közepes beállitásokkal élvezhetöen szépen futott, hangulatos, kellöen félelmetes és monumentális játék. A kezdeti minden-sötét effektet sikerült a gammával kiscit helyrebillentenem (1.3-ra húzva), igy a feeling megmaradt, de már láttam is - söt, igazából igy volt élvezhetö a játék szépsége. A pályák monotonitását azért fel-fel dobta egy-egy nagyobb genyó, akikkel szépen kergetözve el lehetett bánni. A kék-piros-sárga kártya bonyolult logikai rendszerét azért itt felváltotta a nem-sokkal-bonyolultabb számkód rendszer, illetve a néha nehezen megtalálható quest-item-ek. Látom, még mindig sokan kinlódnak pl a teleport plazma-akkujával. Hát valóban nem eccerü megtalálni.
Valószinüleg mégegyszer vigigviszem, ha lehet a legnehezebb szinten -már persze ha birok vele. Mert a vége felé igy is 2 percenként F5-öltem, amire szükség is volt.
Ami roppant idegesitö volt, az a mindenhol és mindenkor a semmiböl feltünö szörnyek áradata. Az, hogy mikor a szemböl özönlő szörnyáradatot gyilkolom, a hátammögé is bepakol 2 impet, számomra nem tette érdekessé vagy izgalmassá a játékot. Sőt. kicsit ellenszenvessé sikerült válnia ezáltal. Ez igy nem fair, és elég idegesitő.
OFF : elkezdtem játszani a Painkillerrel, hát ez egyre jobban tetszik. Iszonyatos jó a zenéje, amolyan igazi hentelös gyilkolós metál, az ellen özönlik, minden mennyiségben (de nem a hátad mögül!), viszont a megfelelö fegyverrel könnyedén leölhetö. Pörög az esemény, egy-egy pályán 150-200 szörnyet kell lehentelni, minden véres, mindenfele húscafatok. Viszont gyönyörü és GYORS! grafika, köd és tűz effektek, minden odébbtaszigálható, kilőhetö, a kukáktól kezdve a dobozokig. Ha netán sokan jönnének össze, és izzad a kártyám, akkor nem szaggat, hanem belassul. Ettől a játék játszható, csak lassabban jönnek felém, és lassabban tudok mozogni/lőni.
Egyszerűen egy tökéletes észnélkül-hentelős játék, amit bűn kihagyni imho. A témája hasonlóan bonyolult a dooméhoz, viszont kevésbé nyögvenyelős a játékmenet. Itt is meg lehet halni persze, de akkoris úgy nyomja meg az ember az F9-et, hogy basszus, azért jól adtam a pofájuknak az utolsó vérig, leöltem vagy 25-öt, mire kicsináltak. Na most már tudom, hogy amarra kell hátrálnom.
Mig a doom-ban néha úgy nyomtam meg a visszatöltést, hogy "mi a picsa vágott nyakon hátulról a nagy semmiből? na majd most hátrálva haladok 'előre', hogy lássam már, mi ugrott nekem, persze lehet, hogy most meg majd elölről lepnek meg. Szégyen, hogy 1 szörny igy elbánik velem, mi lesz ha többen jönnek?..."