Milyen (olcso de jo) hangkártyát érdemes ma venni?
  • GamerBoy
    Ja igen, szeretném megosztani veletek egy tapasztalatomat. Elvileg képtelenség tudom, de hátha valakinek ugyanezek a feltételek adottak csak eszébe sem jutott a dolog. Szóval van egy gagyifos 2000 ft-os ForteMedia 201 chipes 2 csatis hangkártyám. Ebbe beledugtam egy 3.5-ös Jack stereo Y-dugót (minden műszaki üzletben lehet kapni, max 300 ft-ért) és két külön erősítővel hajtok meg 2+2 hangfalat. A hangszórókat kábé ilyen elrendezésben raktam el:

kis kis
    hangszóró hangszóró
    ÉN

Böszmenagy Böszmenagy
    hangszóró hangszóró

A két kisebb hangszóró egy-egy 15 centis kis hangszóróval rendelkezik, 15 Wattot tudnak sinusban 8 ohmon.
    A böszmenagy hangszórókban van 2 húszas mély, egy közép+1 magassugárzó/darab, 80W sinusban szintén 8ohm-on.
    A hátsó hangszórókat egy Videoton RA6363S erősítővel hajtom DVD-vel stereoban, játékokkal monoban, mélyhang 3/4-eden, magas 1/4-eden.
    Az elülsőket egy Unitra WS432-essel, mélyhang majdnem maximumon, magashang 3/4-eden, balance mindkettőnél középen.
    Na most valami olyan gyönyörű hangja van, hogy nemigaz! NFS5 beszarás, DVD-től pedig elolvadok! Ha utánaszámolsz, az egész rendszert megkapod úgy 35-40e ft-ból (a hátsó "böszme" hangfalak építettek), kábé ennyibe kerül egy SB Live Platinum is. Oké, hogy ez nem ad 5.1-et, de a QSounddal (ami egy ál-térhangzás) is olyan szép térhangot lehet elérni, hogy bizony komolyan gondolkozom azon, hogy nem is kell nekem 6 csatis hang...

GamerBoy