Milyen (olcso de jo) hangkártyát érdemes ma venni?
  • GamerBoy
    Ez a hangkártyás Dolby egy rohadt nagy átverés. Szinte az összes hangkártyán csak optikai kimenet van Dolby Digital-hoz, ahhoz pedig kell venni egy olyan erősítőt, amiben van dekóder, netán külön egy dekódert. Ez úgy 60 ezer forint. Asszem talán a ForteMedia 801-es hangkártyákon van sima jack-dugós kimenet is.
    Én most kinéztem egy hangkártyát, az mindkét Dolby 3D-s szabványt tudja (Dolby Digital 5.1 és Dolby Pro Logic Surround), FM rádiós, EAX, QSound meg A3D-s, dobozos verzióban, WinDVD 2000 szoftverrel együtt bruttó 14.900 vas. Én egy ilyet szeretnék, csak fosok, hogy zajos!
    Ja, és az igaz, hogy a FMedia 801-esekkel meg lehet csinálni azt, hogy 3 stereo jack dugót dugsz bele (3x2 csatorna) és adja az 5.1-et? Ezt én teljes képtelenségnek tartom, mert ehhez kéne rajta lenni egy integrált Dolby dekódernek is, és az gondolom nem két fillér lenne...
    MINDEN infót szívesen veszek erről a kártyáról, főleg az Abit kiadás érdekelne...

GamerBoy

Ui: mi értelme játékhoz 5.1-es hangkártyát venni? Tudtommal egyik játék sem támogatja a Dolby Digitalt. Vagy ha igen, annak kurva sok hely kell. Bár végülis akkor meg mire jó egy jó hangkártya? Mert aki nagyon DVD-zni akar, az vesz egy Sigma RealMagic kártyát és azon van kristálytiszta Dolby Digital kimemet...