-
Árnyvadász #1331 Nem is tudom. Sokat gondolkoztam azon, hogy valami eszméletlen jó leírást készítek ehhez a nagyszerű programhoz. De alapjában véve a 100%-os jelző elmondana mindent. Azért egy picit hadd merüljek el ebbe a nem mindennapi játék világában:
Legelőszőr kezdjük a grafikai megjelenítéssel. Azt hiszem a közeljövőben egyetlen egy program sem tud majd felmutatni (Age of Mythology esetleg, de az más stílusú) ilyen hangulatos grafikát. EZt a Blizzard-nál eszméletlenül eltalálták. Új, de egyben hasonlít a régi Warcraft sorozat tagjaira is. Na jó persze :)) Hiszen ezért Warcraft III, de ha megnézzük milyen sok idő telt el a második rész óta, akkor már elégedetten csettintünk, mivel ezalatt az idő alatt volt néhány gépkorszak váltás.
A következő a hangok. Erre meg a zenére felesleges kitérni, mert ez úgy ahogy van teljesen jó, gyakorlatilag profi ahogy azt már megszokhattuk. Blizzard nehezen tud hibázni!
A történet! És itt elérkeztünk az egyik legjobban felépített sztorihoz. Ezt sok játék megirigyelhetné. Le a kalappal, hogy a küldetések árasztják magukból azt a magával ragadó és szinte már csábító erejű szócskát: Haladni kell, mert kiváncsi vagyok mi lesz a végkifejlet! És ez a campaignok alatt tökéletesen érvényesül. Szerencsére a készítők nem estek bele abba a hibába, amibe más játék elvérzik, vagyis monoton, unalmas, játékmenettel szúrják ki a szemünk. NEM! Változatos és szemetgyönyörködtető pályákban lesz részünk.
Egyszer olvastam valakinek a hozzászólását, hogy a SWINE sokkal szebb. Nos az igazat megvallva és egészen egyszerűen fogalmazva: EZ nem igaz! A Warcraft világ olyan aprólékosan, szinte már meseszerűen van kidolgozva, ami a SWINE nagyszerű grafikáját jól fenébe billenti.
Amikor játszok, mindig Gyűrűk Ura hangulat fog el. A hősök bevezetése roppant élvezetessé teszi mind a single, mind a multi játékokat. Ez is egy csillagos ötös a Blizzardnak.
Ám ami a legjobban tetszett, az varázslatok felépítése és kidolgozása. Nem utolsó sorban pedig megjelenítése. Roppant látványosak és rendkívül hasznosak ezek a varázslatok. A legszebben kidolgozottak, melyeket valaha is láttam. És nem csak vannak, hanem állandóan használom őket és nélkülük, komoly bajban lennék. Mert bizony néhány program pl. a Heroes sorozat is beleesik abba hibába, hogy vannak varázslatok dögivel aztán a felét sem használjuk ki.
Játékegyensúly is rendben van. És ami nagyon fontos, hogy rengeteg pozitív dolgot vett át a Blizzard a korábbi siker RTS-ekből példának okáért rögtön itt a felszabaduló paraszt kijelzése, vagy az egység limit és a többi, de mégis megmaradt a program Warcraftnak és nem lett belőle egy újszerű klón.
Megszületett az igazi klasszikus, új darabja, mely véleményem szerint az új trónkövetelő az RTS azaz mostmár RPS :) piacon!
Játszon vele MINDENKI! Nem bánja meg az biztos...