Grenzjager#8457
nb1.hu:
Takács a Veljébe igazolt
Budapest, augusztus 14., 14.55 A Ferencváros középpályása a dán csapatnál folytatja.
Az elmúlt héten két napot a dán élvonal újoncánál a Velje csapatánál töltött próbajátékon Takács Ákos, az FTC középpályása. A menedzserével, Hrutka Jánossal utazó Takács a mai napon hároméves szerződést kötött a skandinávokkal.
- Anyagi okokból döntöttem a távozás mellett, és fogadtam el a Velje ajánlatát - mondta Takács. - Hitelre vettünk lakást, amelyet folyamatosan törleszteni kell, de nem tudtam ezt rendesen megoldani, és nem az én hibámból. Egyáltalán nem állt szándékomban elhagyni a Ferencvárost, ha rendezett anyagi viszonyok lettek volna, maradtam volna. A zöld-fehéreknél amúgy lejárt az előző idény végén a szerződésem, így a saját kezemben volt a sorsom. Itthonról nem kerestek, azt én is csak hallottam, hogy hívott a Fehérvár, de velem senki nem beszélt tőlük. Dániában a Velje vezetői elmondták, hogy a biztos bentmaradás és a középmezőny a cél. A nyáron 3-4 küldföldi játékos került a klubhoz, így a vállalt célkitűzés teljesíthető. Az Üllői úton elbúcsúztam a társaktól, mert kedden utazom, és szerdán már az új csapatomnál fogok edzeni. Nem leszek sokáig egyedül, néhány nap múlva követ majd a nejem és a fiam.
(si)