-
Zsoci és a Hi-Grupo
Na. Nem hagyott nyugodni a dolog, hogy van e egyáltalán spanyol befektető és mi is a szándéka, komolyak-e vagy semmit sem érnek. Ezért fogtam magam és felhívtam telefonon a Hi-Grupo magyarországi irodáját. Először persze a titkársággal folytattam eszmecserét, de mivel nagyon udvarias voltam és úgy mutatkoztam be, mint a Ferencváros Szurkolók Szövetségének egyik tagja, arra bíztattak, hogy tárgyaljak a marketingigazgató, Moldován Andreával - hiszen Ő napra (óráról-órára) kész az ügyben. Kb. 30%-ban volt téma a pályázat és a tárgyalássorozat. A maradék 70%-ban vázoltam a szurkolók érdekeit és kicsit bővebben felvilágosítottam a Fradival kapcsolatban, hogy mi is az az F.Sz.Sz.! Felírták a nevemet, a telefonszámomat és biztosítottak arról, hogy az eredmények tükrében felveszik majd velünk is a kapcsolatot. Egyébként nagyon örültek a megkeresésnek. Megtudtam, hogy általában e-mailben „bombázzák” őket a Fradi szurkolók, ezért is örültek meg annak, hogy végre telefonon is beszélhetnek egy Fradistával.
A Hi-Grupo már régóta jelen van Magyarországon. Spanyol tulajdonosuk Pedro Valencia úr Budapesten lakik, vagyis itt tartózkodik a legtöbbet. Ő, ha repül, akkor csak üzleti ügyben teszi! Innét van a félreértés, mert az újságok mindig azt írják, hogy szerdán, csütörtökön, pénteken jön a spanyol. Pedig ő - haza járkál... Az ő egyik ügyfelük egy spanyol milliomos üzletember, na ő az igazi befektető! Szereti a labdarúgást. Az úriembert nagyon meglepte az, hogy a Ferencváros szurkolók nem küldték el a búbánatosba. Arra aztán végkép nem gondolt, hogy nagy szeretettel várják, pedig a leghíresebb magyar csapatot kaparinthatja meg. Ezért jelenleg, ha érvényes lesz a pályázat, akkor az első a Fradi lesz! Sőt, azt hangoztatja, hogy az ingatlan biznisz helyett a sport-biznisz fogja a prioritást élvezni. Első az adósság, a stadion és a csapat, majd a marketing jogok(!) rendbetétele lesz. A befektető eddig háromszor járt ez ügyben Magyarországon, most nincs itt. A KVI-vel az ügyvédje és a Hi Grupo tulajdonosa Pedro Valencia úr tárgyal - meghatalmazással, minden nap. A háttérben folyamatosan tárgyalnak úgy, hogy a Hi Grupo és a spanyol befektető óránként egyeztet a kérdésekben. Kérdés persze megválaszolatlan, mert a pályázatukba nem nézhetünk bele. Amiken folynak még a tárgyalások, azok nem a Fradival kapcsolatosak. Ők csak arra várnak, hogy a KVI bejelentse, hogy a pályázatuk NYERT. Utána újabb tárgyalássorozat veszi kezdetét, mert a szerződések megkötése a következő állomás. Itt is prioritást fog élvezni a Fradi, ami a gyors adósság rendezés miatt lesz esedékes. Nagy valószínűséggel kitartanak mellettünk akkor is, ha ne adj Isten, NBII-esek leszünk. A cél - két éven belül bejutni a Bajnokok Ligájába! Nem izgatja őket az, hogy néhány játékos eligazolt menet közben, ha kell, akkor spanyol játékosokkal töltik fel a keretet.
Nagyjából erről folyt a beszélgetés köztem és Moldován Andrea között.
Reménykedjünk! - Mohai Zsolti (Zsoci)(7side egyik alapító tagja)