-
· Szûcs Lajos: "Rövid távon a cél az, hogy bent kell tartani a csapatot az elsõ osztályban!"
2006. február 11. 10:30:33
Tegnap igazolt válogatott kapusunkkal, Szûcs Lajossal (képünkön) készítettünk egy hosszabb interjút.
- Lajos. Mikor jutottál arra az elhatározásra, hogy váltasz?
- Az igazság az, hogy ez egy hosszú folyamat következménye. Már nyáron úgy volt, hogy váltok. Igazából azt az ominózus május 30-át jelölném meg, amikor a Fradi pályán volt az a bizonyos balhé. Az Üllõi úton óriási volt a káosz - és itt elsõsorban a szakmai szempontokról beszélek -, de azok szépen voltak becsomagolva. Ezt követõen jött az eredmény, mert bajnokságot és Magyar Kupát nyertünk, de a csapat gerince távozott, a keret átalakult. Még az ezt követõ év is eredményes volt, hiszen elsõ magyar csapatként bejutottunk az UEFA Kupa csoportkörébe. Azonban innentõl kezdve folyamatos volt az elvándorlás. A klubról megjelent cikkek sem voltak rózsásak. A Ferencvárosnak rengeteget köszönhetek és Fradi érzelmû vagyok, de kétgyerekes családapa vagyok, s ezt a lépést most meg kellett tennem.
- Miért pont a Lombardot választottad?
- Volt már nyáron, sõt a télen is több megkeresésem, de ezekbõl nem lett semmi. Megkeresett a Lombard Pápa FC tulajdonosa, aki egy nagyon korrekt ajánlatot adott. Szerettek volna egy jó kapust igazolni, s mivel hosszútávra tervezek én ezt az ajánlatot elfogadtam. Többen mondták, hogy egy olyan hajóra szállok, ami lejjebb van a jelenleginél? De én nem így érzem! Számomra kihívás a Lombard csapata, segíteni szeretnék. Bízok magamban és a társaimban, hogy elérjük a kitûzött célokat! (Ennyi erővel a Fradi nem volt kihívás a jelenlegi állapotában??? TE Tényleg nem vagy igazi Fradista Lajos!!!)
- Mik a céljaid rövid illetve hosszútávon?
- Rövid távon a cél az, hogy bent kell tartani a csapatot az elsõ osztályban! Mindenkinek ezért kell dolgoznia, hogy ez sikerüljön. Mindig a következõ meccsre kell koncentrálni! Hosszútávon a klubvezetésnek céljai vannak, ami akár a nemzetközi szereplés is lehet.
- Gondolsz-e még a válogatottságra?
- A válogatottságot nem én mondtam le, hanem lemondatták velem! Én soha nem mondtam le, s ezt ezután sem teszem! Most úgy kell, hogy védjek, hogy újra felhívjam magamra a figyelmet! Most elsõ a Lombard!
- Mit üzensz a pápai drukkereknek?
- Egy kérésem: soha nem szabad feladni, hinni kell, hogy eredményes lesz a csapat tavasszal! Jöjjenek ki minél többen a mérkõzéseinkre és buzdítsák a csapatot! Bízom benne, hogy én beváltom a hozzámfûzött reményeket! Szeretném, ha a játékosok és a szurolók között egy olyan kapcsolat alakuljon ki, ami példa értékû lehet Magyarországon!
Fedor János
link