-
Grenzjager #5737 Máris van Ináncsy-ügy
Budapest, február 1., 20.40 Ingatlanspekuláción kívül csak egy gyorshajtás szerepel a Fradi elnök priuszában.
Alig választották meg a Ferencváros elnökévé, máris kipattant az első ügy dr. Ináncsy Miklós személye körül. A húsipari nagyvállalkozó tíz évvel ezelőtt keveredett bele egy házvételi ügybe, amely még napjainkban is éli utóéletét a bíróságokon.
A történet lényege röviden: a Fradi elnöke megvásárolta Kassa György budafoki villáját, ám az adásvétel jogi útra került, mivel az eladó nem kapta meg a vételárat. A pereskedés odáig fajult, hogy Kassa Györgyöt végrehajtók lakoltatták ki a villájából, miközben az ügy a Legfelsőbb Bíróságig jutott. Nem mellékesen: minden szinten Kassa Györgynek adott igazat a bíróság, vagyis Ináncsy és társai színlelt szerződéssel jutottak a budafoki házhoz.
A Ferencváros hétfőn megválasztott elnöke a Napkelte szerdai adásában tett egy próbát arra, hogy tisztázza magát ez ügyben
- Jobb tisztába tenni mindent az elején és akkor békében, nyugodtan dolgozhat. Mi ez? - tette fel Gyárfás Tamás a kérdést a ferencvárosi klubelnöknek.
- Vásároltam egy lakást 1996-ban, amire az eladó, Kassa György három hónap visszavásárlási jogot szeretett volna. A közjegyző jelenlétében megkötöttük az adásvételi szerződést, én kifizettem a pénzt. Később tudtam meg, hogy ugyanennél a közjegyzőnél Kassa úr egy tartozást elismerő okirat kíséretében kölcsönadta a pénzt Szanyi úrnak…
- Ne mondja ilyen részletesen, kilakoltatta, vagy sem?
- Én nem lakoltattam ki senkit, a végrehajtók viszont megtették ezt, mivel bírósági felhatalmazás volt a kezükben erre nézve. Később aztán a tartozást elismerő okiratot visszavonták, majd Kassa úr a visszavont okiratra hivatkozva végrehajtót küldött Szanyi úrhoz, aki közben elajándékozta a lakást. Miután azonban kiderült, hogy a végrehajtásban Kassa úr csak a negyedik helyen áll, ezért Szanyi és Kassa urak megegyeztek, hogy az az okirat, nem okirat. Szanyi úr eközben egy évet ült börtönben, Kassa úr pedig felfüggesztett börtönbüntetést kapott rágalmazásért.
- Látom, hogy hibáztam, azt hittem, hogy ez egy húsz másodperces történet...
- Csak egy mondatot még, aztán nem is akarom tovább folytatni. Kassa úr előttem ezt a lakást már másoknak is eladta, felvette érte a pénzt, jogerős bírósági ítélet született róla, hogy csalt. Én jóhiszeműen vásároltam meg a lakást, de ez egy jóval hosszabb történet annál, hogy erről egy perc alatt érdemben lehetne bármit mondani, és az ügy még mindig folyik.
- Én hibáztam, mert mi Ferencváros-ügyben hívtuk, és ezzel az üggyel kapcsolatban csak azt akartam mondani, hogy ez még csak a kezdet. Tudja, hogy mibe nyúlt, hogy mit vállalt?
- Természetesen tudom.
- Ezzel senki nem foglalkozott tíz évig, most meg Kassa úr főszereplő lett.
- Megeshet, de az én életemben semmilyen más hatósági ügyet nem találnak. Maximum a gyorshajtásért kapott büntetésem lehet téma.
ezt a tsz elnököt KI KELL VÉGEZNI!!!
ÉLETÉVEL KÁROSSÍTJA A FÖLD EMBERI GÉNÁLLOMÁNYÁT !!!!