• Csesza

Szűcs Lajos

*

Kisebb sérülés miatt hagyott ki pár edzést a Ferencváros kapusa, aki keddtől már együtt készülhet a többiekkel.

- Mi volt a baja?
    - Felelőtlen voltam, az én hibám, hogy nem tudtam normálisan edzeni. Az történt, hogy ebben a nagy melegben a kocsiban a légkondicionálót magamra állítottam, és persze a leghidegebb levegőt fújattam. Biztosan jó izzadt lehettem. A nagy hűsítésnek a vége az lett, hogy a bal oldalam teljesen begyulladt.
    - Nagyon fájt a vetődés?
    - Vetődésről szó sem lehetett, mert már a legkisebb mozdulattól is nagyon fájt a karom, a vállam. Nagyon kellemetlen volt. Többször előfordult, hogy aludni sem tudtam rendesen, felébredtem a fájdalomtól.
    - A csapat orvosa mit ajánlott?
    - Pihenést, és több injekciót is kaptam a vállamba. Ez utóbbi sokat segített, mert kedden már nem éreztem fájdalmat, így együtt edzhettem a többiekkel.
    - Használni fogja még a légkondit a kocsiban ezek után is?
    - Persze, ez nagyon jó találmány, de ezután sokkal okosabb kapcsolgatom majd. Egyrészt nem állítom magamra többet, másrészt valahol azt olvastam, hogy az ideális az, ha hat-hét fokkal alacsonyabbra állítjuk, mint a külső hőmérséklet.
    - Tehát most már újra a régi.
    - Dolgozom rendületlenül, a fájdalom a múlté.
    - A kérdés csak az, meddig dolgozik. Ugyanis köztudott, hogy a társaival június végéig adtak haladékot a vezetőknek, hogy fizessék ki a tartozásukat. Ha ez nem történik meg, akkor mihez kezd?
    - Ez az ügy csak rám és a klubra tartozik, a nyilvánosságra nem. Tudom, mit fogok tenni, ha eljön az ideje.
    - Augusztusban egy magyar All Star csapattal játszik itthon a Real Madrid. Képességei alapján akár ön is védhetne a lilák ellen.
    - Erre csak azt tudom mondani, hogy nem én vagyok a kapitány, nem én fogom összeállítani ezt az együttest. Tehát fogalmam sincs, ki fog védeni a Real ellen.
    (Kiss B. László)

nb1.hu