• Solt
    #23374
    Ezek szerint hallgatnak rád, mert rengeteg gólt kapunk... :D Teljesen mindegy milyen csapatról van szó, kell az egyensúly egy csapatban! Ne menjünk el a Barca játékáig, nézd csak meg a válogatottat. A Gera (mélységi irányító, szűrő) mellett mindig van legalább egy (Nagy Ádám), de inkább kettő (Nagy + Kleinheisler) olyan játékos aki rengeteget fut, ütközik, próbál labdát szerezni.

    Na most a Paks elleni kezdőből kit tennél ilyen szerepkörben a Gera mellé? A Hajnal totálisan alkalmatlan erre, ergo máris ott vagyunk, hogy hiába van fent 4 kimondottan támadó szellemiségű játékos, labda nélkül nem sokra mennek.

    Ha visszaemlékszel a Doll érkezése után akkor kezdett el alakulni a játékunk, amikor a Somalia bejött a két védő elé (nem hittem volna, hogy alkalmas erre) és a gyorsaságát kihasználva rengeteg labdát szerzett, mert odaért szinte bárhová. Amikor elment, ezt a szerepkört vette át a Nagy Ádám, aki szintén nagyot játszott itt. Most viszont nincs emberünk erre a posztra, és láthatóan szenvedünk is... a Gera ehhez lassú, a Pintér állandóan belső védőt játszik, és ezzel ki is merültek a lehetőségek.

    A legjobb fokmérője annak, hogy nem működik a gépezet az, hogy olyan kvalitású támadók mint a Lovrencsics, Radó, Rju, árnyékuk önmaguknak... egyszerűen területük nincs, értékelhető labdát sem kapnak, stb. A Böde és Djuricin sok elől együtt, egymást elől szívják el a levegőt. Akkor lenne ez jó párosítás, ha azt a 4-4-2-t akarnánk játszani mint amit a Vidi is, de mint azt náluk is látni, ehhez kellenek ütköző játékosok középen! Nem véletlenül került a Juhász a középpályára.

    Amíg nem igazolunk egy igazán jó védekező középpályást, vagy legalább a Pintér nem kerül a középpályára ( az Eb-n is megoldotta ezt) addig ez lesz... betömörülnek ellenünk, levegőt sem kapunk elől, a kontrákból meg a pontrúgásokból meg kapni fogjuk a gólokat.