• Solt
    #23356
    Az nem kérdés, hogy a vénaszkenner és az MLSZ büntetések teljes megszűnése között van összefüggés.

    De vajon mi lehet az oka? Az, hogy annyival kulturáltabb lett a meccsek hangulata, hogy még egy 50 000-es tétel sem jön össze? Vagy esetleg az, hogy az MLSZ és az FTC vezetősége között az átfedés hatalmas? (Már megjegyezni is félek az összeesküvés elméletet - miszerint azért volt olyan sok büntetés az MLSZ-től a szkenner előtt, hogy legyen ürügy azt bevezetni. Sok pénzt fizet a klub a gonosz MLSZ-nek!)


    Legalábbis szerinted! Ehhez képest a valóság,

    A FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Ferencvárost, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100 000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) szintén 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Forrás

    Az alsóház nagyon régóta nem tiszta, az nem újdonság, de: ha szívedre teszed a kezed ki mernéd mondani, hogy az elmúlt 2-3 évben minden felsőházi meccs - beleértve a bajnoki címet és kupát befolyásolókat - tiszta volt itthon? Itt sem csak egy klub érintett.


    A bundázásnak amire célzol, mi köze van a kézi vezérléshez? Azt állítod, hogy az MLSZ, vagy a Fidesz úgy intézi a Kubatov miatt a bajnokságot, hogy azt a Fradi nyerje meg?

    De egyedülálló módon a klubok költségvetései, a játékos fizetések sem nyilvánosak itthon. Csak annyit látunk, hogy melyik évben épp melyik csapat az, amelyik tud igazolni. Sajnos az FTC sem kivétel - nem azért pumpáltak sok pénzt a keretbe, mert olyan jó eredményeket értek el, hanem azért (is) értek el jó eredményeket, mert tavaly és idén már el kellett saját maguk igazolása végett, és ehhez kapásból rengeteg pénzzel indultak.


    Ezt szintúgy nem igazán értem... Klubok költségvetései! A játékosok fizetéséről is akadnak információk, az igaz, hogy nem tényszerűen, de mennyivel lenne jobb neked, ha tudnád, hogy az az összeg amit kapnak, pontosan miből áll össze?

    Pénzt nem azért pumpálnak valahova mert eredmény van, hanem általában azért, hogy legyen eredmény... Eredmény pedig van, méghozzá a magyar mezőnyhöz képest minőségi kerettel, jórészt dominálva a játékot, szép gólokat lőve, ráadásul fiatalok is képben vannak. Komolyan, ennyi idő elteltével mi kéne még?

    Nem lehetetlen, hogy egy hatalmon lévő párt pártigazgatója politikamentesen irányítson egy csapatot, csak nem túl valószínű, mint ahogy nem is sikerül. Amikor pedig több mint a fél NB1 és NB2 ugyanannak a pártnak a kezében fut össze akkor kár is úgy tenni mintha nem házibajnokságot néznénk.


    Nos, van ugye 12 NB1-s, és 16 NB2-s csapat. Te azt írod, hogy több mint a fele ezeknek a Fidesz kezében van. Kérlek sorolj fel legalább 14 olyan csapatot ezek közül, akikre igaz az állításod, és indokold is, hogy miért. Addig is felteszek egy költői kérdést! Ha mondjuk te rendeznél házibajnokságot, a te kezedben futnának össze a szálak, akkor úgy intéznéd, hogy ennyire érdektelen legyen, főleg akkor amikor kimondott cél a nézőszám növelése? A fő csapatod veretlenségi sorozatát a legnagyobb riválisával vetetnéd el? Hagynád, hogy kieső helyen legyen a fővezér csapata?

    Én vevő vagyok akár az összeesküvés elméletekre is, szívesen meghallgatok minden logikus érvet, és el is gondolkozom rajta ha látok benne rációt. Nem vagyok naiv, tudom, hogy a politika gyakorlatilag a pénzcsinálás, a lopás művészete, tehát egy politikusról bármit el tudok képzelni, de amit eddig érveknek felhoztál, az nagyon kevés annak az alátámasztására, hogy kézi vezérelt lenne akár a bajnokság, akár a Fradi.

    A Felcsút 2013 óta elsőosztályú, önerőből természetesen.


    Nem akarod kötekedni, de Felcsút néven nincs csapat az NB1-ben! Gondolom itt a Puskás Akadémia van a célkeresztben, de azért azt a történet margójára feljegyezném, hogy önerőből még a Fradi sem képes eltartani magát!