Nem a játék miatt, az előfordul. Nem a szurkolók kinn rekedése miatt, mert történt már ennél nagyobb baj is...
Amiatt amit tapasztaltam körülöttem...
Először egy huszonéves srác szólt oda egy középkorú férfinak amikor az azt kiabálta "Gyerünk Diallo benned van minden bizodalmunk!". A beszélgetés így nézett ki:
- pont benne??
- igen.
- de hát néger...
itt még úgy voltam vele, jól van vannak ilyenek, voltak is mindig, nem számít, szíve joga szeretni/nem szeretni embereket.
Ő kivonult a többiekkel, majd meccs közben fölénk ült le egy nő egy ismerőséhez, és a következő zajlott le:
férfi: te is adtál vért?
nő: hogyne...mindkét kezemből...
f: sajnálom szegény srácot, szerencsétlenül járt
n: sajnálom mint sportolót és mint fiatalt, de hát egy néger.... meg zsoldos...
mindezt teljes meggyőződéssel...
ez, és az hogy a "mivagyunk az igazi fradisták, a többi csicska divat" fradimob egész héten egy sort nem képes kiírni az oldalára arról, hogy egy Ferencvárosi játékos életéért küzdenek az orvosok, engem teljesen kiakasztott...
lehet valaki rasszista, nem érdekel. lehet nem szeretni embereket csak azért mert nem ebbe a pöcegödörbe születtek, de hogy amikor tényleg szó szerint haldoklik, akkor így, ilyen hangnemben beszéljenek egy 22 éves srácról, aki 100szor nagyobb hőfokon égett minden meccsén mint anno tótbencék, fitosok, kisnyilasik, az nem megbocsátható...
én nem akarok többet idegenbeli meccsre menni, nincs gyomrom ilyen primitív férgekkel egy lelátón lenni és hallgatni őket...
Igenis tiltsák ki az összes balhézó huligánt (nem az ultrákat!), azokat akik náci zászlót visznek a Derbyre , és azokat akikben ennyi tisztelet sincs a saját csapatuk élet-halál közt lebegő játékosa iránt! Büszke vagyok, hogy 1-es nyomtam...