Mint arról beszámoltunk, László Csabát, az FTC vezetőedzőjét 2 nemzetközi kupameccsre eltiltotta az UEFA a Hearts elleni meccsen mutatott viselkedéséért. A zöld-fehérek mestere természetesen másképpen emlékszik a történtekre.
- Meglepődtem a büntetésen, mert abszolút nem vártam - kezdte László Csaba. - Nem akarom magam szentként feltüntetni, de azt kell mondjam, hogy nagyon rossz a sportdiplomáciánk. A történtekhez tartozik a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy amikor játékosok feküdtek a pályán - mindegy, hogy skót vagy ferencvárosi -, mi kirúgtuk a labdát, hogy ápolhassák őt. A Hearts vezetőedzője kérte a játékosait, hogy ne adják nekünk vissza a labdát, hanem hozzák játékba. Ezt tettem szóvá a negyedik játékvezetőnél, és ezért küldtek a lelátóra. Legalább három olyan eset volt, amikor nem sportszerűen viselkedtek az ellenfél játékosai. A találkozó végén, tényleg visszamentem a pályára, ez tény. A skót edző nyújtotta a kezét, de én a kézfogás elfogadása előtt megkérdeztem tőle, hogy hol a fair-play szelleme? Ő ezen úgy feldühödött, hogy bokán rúgott. A skót újságírók erről a rúgásról napokig cikkeztek, ugyanakkor csodálkoztak, hogy a Ferencváros nem jelent fel senkit. Utólag azt mondom, hogy nekünk kellett volna ezt meglépni, de nem foglalkoztunk az üggyel, mivel úgy ítéltük meg, hogy nincs is ügy. A szurkolók miatt kiszabott 10.000 svájci frankos büntetés szintén érthetetlen számomra. Több rendőr volt, mint Fradi-drukker, és a mieink nem követtek el semmilyen komoly rendbontást.