-
Grenzjager #19015 egyre szimpibb..., de majd a Mötöká után lesz még inkább
Moniz: Az edzők néha túl fontosnak tartják magukat
2012. november 01, csütörtök 10:10
Budapest – A Fradi jövője az utánpótlás-szakemberek kezében van.
A Ferencváros holland edzője, Ricardo Moniz hatalmas szenvedéllyel képes beszélni a labdarúgásról, ezt már több nyilatkozatában is láthattuk tőle. A szurkolók bíznak benne, a szakemberek szerint egyre jobban látszik a szakvezető munkája a csapaton, amely egyre meggyőzőbben teljesít a bajnokságban. A 48 esztendős tréner a Zöld és Fehér magazinnak beszélt a futballról alkotott filozófiájáról.
– Meggyőződésem, hogy a tehetség a befektetett időn múlik, amihez hatalmas szenvedély kell minden egyes nap – az a bizonyos 200 százalék, amiről már sokszor beszéltem. Ezért nem értem, ha sokan furcsán néznek ránk a napi két edzés miatt. Ha szeretem a focit, nem azon gondolkodom, hogy mennyi edzésem van egy nap, hanem minél több idő akarok a futballal tölteni – mondta Ricardo Moniz. – Nem teszek semmi különöset. Mindössze arra figyelek, hogy a futballistáim kihozzák magukból a legtöbbet. Az edzők néha túl fontosnak tartják magukat, pedig a játékosok azok, akik kifutnak a pályára, játsszák a játékot és meghozzák a döntéseket. Én csak egy edző vagyok, aki terelgeti őket – folytatta a szakember.
Természetesen az interjú során szóba kerültek a zöld-fehérek szurkolói is. A szakvezető kitért a Videoton elleni vihart követő eseményekre is.
– Hatalmas tisztelet a szurkolóknak! Nem tudom elégszer elmondani: soha életemben nem tapasztaltam még hasonlót, mint Székesfehérváron. Iszonyú vihar csapott le a stadionra, a szurkolóink pedig ott álltak a hatalmas szélben, a zuhogó esőben, és éltették a csapatot. Hihetetlen erőt szabadítottak fel bennem is, és még inkább biztos vagyok benne, hogy nem okozhatok nekik csalódást. Az a remény, amelyet mindennap látok, és az a szenvedély, amely körülvesz itt a Ferencvárosnál, még keményebb munkára ösztönöz.
Moniz szerint az a legfontosabb, hogy a klubnál rendben legyen az utánpótlás, mert azon múlik a Ferencváros jövője.
– Az utánpótlás-nevelés minőségén múlik, mennyi kivételes tehetség tud felkerülni a felnőtt csapatba, a Fradi jövője az utánpótlás-szakemberek kezében van – zárta szavait a holland tréner.
H.G. (nb1.hu)