• Grenzjager
    Varga Zoltán: Tesztcsapatnak nézik a Fradit!

Legendánk nem rejti véka alá véleményét. Varga Zoltán minden rizikó nélkül letagadhatna legalább 10 esztendőt a hatvanötből. Bár életében sok mindenen átment, volt a napos, és a korántsem irigyelt árnyékos oldalon, a legendás támadó szinte naprakész a honi futballból. Így többek között az MLSZ-ről, a válogatottakról, a Fradiról, az ide tévedt külföldi edzőkről és a jó ideje “levegőben lógó” fogadási botrányról is elmondja véleményét.

- És ahhoz mit szól, hogy a tavaszi idény rajtja előtt, szinte az utolsó pillanatban, a Fradinál “papíredző”, az utánpótlásnál dolgozó Tuboly Frigyes lett a tréner?

- Van ilyen máshol, külföldön is. Nem nagyon követtem, hogy mi folyik az Üllői úton, de a papíredzőnél sokkal jelentősebb problémák is vannak. Szerintem az állítólagos angol tulajdonost nem igen érdekli a csapat, csak a terület, az ingatlan biznisz. Hová lett a Fradi legendás utánpótlás nevelése, miért a sokadrangú külföldiek szerepelnek? Hogyan, minek az okán vesztette el az FTC a vezető szerepét? Számtalanul sorolhatnám a kérdéseket, amelyeket talán nem nekem kellene megválaszolnom. A Ferencvárosnál maradva: ha a sportoldalát nézem, akkor úgy fest, az angolok tesztcsapatnak nézik a legnépszerűbb honi klubot. A zöld-fehéreknél megforduló, más országból érkező játékosok nem igen tudnak kitűnni, ám ennek ellenére a mai világban tovább passzolhatják őket, azzal, hogy “önéletrajzukban” vezető helyen szerepel, hogy megfordultak a Fradinál. De egyébként, nem csak az Üllői úton vannak óriási gondok, hanem az egész élvonalban (is). Van két csapat, a Debrecen és a Videoton, náluk pénz is van, aztán jön a nagy gödör. Amely sajnos egyre mélyül. Nem értem, miért nem nyitnak a fiatalok felé, bennük a jövő, nem pedig a tucat légiósokban.(nb1.hu)