• Larvin
    Előszöris köszönöm, hogy normális hangú válaszban vitatkoztok véleményemmel. Nem szándékom viccet csinálni a szituációból, vagy megsérteni másokat. Abból, hogy nem vagyok fradista mégis érdekel a csapat sorsa is látszik, hogy rosszat én sem akarok. A fradi az első osztályba való. A szurkolókkal kapcsolatban azonban rossz véleményen vagyok. Egy rövid magyarázatot szeretnék ehhezhozzátenni.

Mindenki a nagy Fradi családról beszél. Arról beszél, mi mindent megtesz azért, hogy a Fradi sikeres legyen (drága jegyek, magánéletet is sokszor háttérbe szorítja stb.) Ez szép és jó. A közösségben azonban van valami ami rettentő sok kárt okoz. Hoznék egy szerintem analóg példát (bár tudom, hogy ezzel veszélyes vízekre evezek)
    A 2006-os események óta minden jóérzésű magyar ember utálja a rendőröket. Miért? Nem azért, mert azt hiszzük, hogy mindne rendőr ott volt aznap, és nem is azért, mert minden rendőr aki ott rosszul járt el. Azért utáljuk őket, mert fedezik egymást, mert mind cinkosok, egytől eddig hallgatnak, és így sosem bűnhődnek meg a bűnösök.
    A Fradiban is mindenki tudja kik a balhésok, mégis garázdálkodhatnak tovább. Elég ránézni egy kopasz horogkeresztes fickóra és tudjuk, hogy nem a színesbőrű játékosok legnagyobb rajongója, és ne mondjuk, hogy nincsenek ilyenek! Amíg ezek az elemek névtelenke maradnak, amíg szemet hunynak a társaik. Amíg az egyértelműen áldozat Djodo-t kiáltjuk ki bűnbaknak a huligánok helyett akik betörnek az öltözőbe, addig nem lesz rend. Lehetnek ezek ultrák, vagy ittas egyszerű emberek akik egyszer vetemedtek ilyen dologra. Ha ugyanis egy megteheti bűntetlenül 10 másik fog felbátorodni rajta. Ma mégcsak megállítjuk a buszt, holnap már felgyújtja valaki. Egy-egy balhé után, bizony ha lenne annyi felelősségérzet a törzsszurkolókban, hogy elmondanák a biztonságiaknak, hogy kik voltak a résztvevők, akkor ki lehetne szűrni őket, és talán mondjuk egy 2 éves eltiltás után már a megbüntetett emberek is 2x meggondolnák, hogy legyen-e balhé.
    "ultrák, huligánok" Miért nem lehet ezt a dolgot olyan keretek közé szorítani mint azt az oroszok teszik? Ők nem a klubjukat sújtják azzal amit tesznek. A pályáktól távol vitatkoznak (neadjisten verekednek) a csapat és a játékosok pedig sérthetetlenek.
    Djodo:
    Valóban béna, de mutass nekem egy csatárt aki annyiba kerül mint ő, de ugyannyi gólt rúgott az nb2-ben!
    Nem kellene mindent az ő nyakába varni. Ráadásul, ha jól tudom nem ő az egyetlen csatár a fradiban. Azokat miért nem bántották akik éppolyan bénák, de még gólokat sem tudtak lőni? Ráadsául biztos vagyok benne, hogy vannak sokkal rosszabb teljesítményű játékosok akik többszörösét teszik zsebre. Őket kéne kipécézni, ha igazságosak akarunk lenni. Nem! Pont a Djodo-t kellett. Aki nem kisangyal, de valószínűleg nem jut eszébe mutogatni a saját szurkolótáborának, ha nem idegelik fel annyira, hogy kikeljen magából.

Na ennyit szerettem volna. Nem veszekedésképpen, hanem vitaként.