-
fradista91 #10901 Fradidrukker - olvassátok el, és mindjárt más lesz egy két ember hozzáállása...
Sziasztok!
Figyelmembe ajánlották, hogy olvassam el ezt a fórumot és ha gondolom, öntsek tiszta vizet a pohárba.
Biztosan látásból sokan ismertek (a "dobos" srác) és úgy érzem elég sokat tettem már a Ferencvárosért, akár szívben, akár időben, akár energiában, akár pénzben, hogy ha nem tetszik valami elszakadhasson a cérna és kimondhassam a véleményem. Most hétvégén megtettem. Először szombat éjszaka egyedül (nem tagadom ittasan) kimentem a széházunkhoz és üzeneteket festettem, ill. bedobtam az ajtót egy kukával, majd a portás természetesen hívta a rendőrséget és szépen be is vittek. Mindent be is vallottam és vállaltam a következményeit. Vasárnap reggel, ahogy kiengedtek, rögtön az Üllői útra vezetett az utam. Az aluljáróban találkoztunk és sokaknak a terve az volt, hogy ennek a játékoskeretnek a tudtára kellene adni valamilyen formában, hogy így nem maradhatnak együtt. Buz arra járt és szaladtam felé, majd amikor utolértem szemből egy minimális lecsúszott ütést mértem rá (nem tudom elhinni, hogy ez maradandó sérülést okozhatott). Abban a pillanatban éreztem, hogy ezt nem kellett volna. A hírből viszont kimaradt, hogy elnézést kértem tőle a hibámért az eset után a buszindulásnál és Ő fogadta a kézfogásomat, mellyel ha ez örökre nyomot is hagy benne, úgy éreztem valamennyire lezártnak tekinthető. A busznál is elég keményen néhol trágár módon ki is fakadtam nagyjából az összes játékosra és kedden én is megjelentem a vacsoránál és szintén egy főaktivistaként számon kértem kőkeményen dolgokat. Akármilyen hangnemben beszéltem, akármilyen károkat okoztam, akármennyire megsértegettem embereket, nem érzem úgy, hogy nagyot hibáztam volna. Buz esete viszont nagyon fáj és nagyon sajnálom a történteket. Ebben elismerem, hogy nagyot hibáztam. A többi reakcióm viszont hosszú évek "gyümölcse". Elegem lett abból, hogy tönkre lett téve szeretett klubom és ezért egyetlen egy felelős ember sincs. Elegem lett ebből az állandó problématologatásból. Elegem lett, ebből a nulla futballból, ami Magyarországon zajlik. Elegem lett, hogy játékosaink ősszel elhúzták a mézesmadzagot és tavasszal szartak a fejünkre. Elegem lett abból, hogy ilyen teljesítmények után valakik folyamatosan bulizgatnak és szarnak arra, hogy mi mit érzünk. Elegem lett abból, ha ezt számon kérem, gúnyos mosolyt kapok. Elegem lett, hogy játékos "kurva anyázhat" szurkolóknak egy Orosháza meccs elleni teljesítménynek nevezett valami után. Elegem lett, hogy egy ilyen Baktalórántháza meccs után nincs senki, aki kitolja a pofáját a székház elé és elnézést kér. Elegem lett, hogy magyar szinten profi játékosok nulla taktikájú hentesek, cukrászok, stb. ellen egy szégyen 0:0-t tudnak elérni. Hosszú évek óta simulok és több kevesebb hibával, de alázattal teszem a dolgom és ezt kapom vissza, ami ma a Ferencváros. Szégyen, ami zajlik. Egy ilyen tüntetés is inkább dopping lett volna egy igaz hitű Ferencváros játékosnak és mindenképpen bizonyítani szeretett volna nekünk. Ez is minket igazolt. Szarnak a fejünkre egytől egyig (tisztelet a kivételnek, köztük Buznak). Engem a Ferencváros éltet és amíg ilyen Buz-féle játékosok sehol nem lesznek, sajnos nem sajnos én még mindig itt leszek, ha engedik. Még egyszer mondom, nagyon sajnálom a történteket, de a sok szarból, amit nyeltem, most visszaköptem egy csipetnyit, de ezért ne legyek már én a legnagyobb hibás. Rossz eszközt választottam, de jó célt akartam elérni, ezt elhihetitek. Próbálom nem le- és túlértékelni magam, hogyan mozog bennem a Ferencváros. Ha lesz lehetőségem (és biztosan lesz) még egyszer elnézést fogok tőle kérni és a szombat éjszakai portástól is. De egy percig nem bántam meg a hülyeségeimet. Sőt! Vasárnap reggel nem szét kellett volna szedni a buszukat, hogy ne tudjanak elutazni kamu sörfocimeccsekre és utat mutatni nekik azzal, hogy ez a produkció méltatlan a Ferencvároshoz. Úgy érzem nem sértettem meg az Erkölcs szavunkat, mert minden férfiként arccal vállaltam, minden cselekedetemet elismertem és a hibáimat megpróbáltam kijavítani.
Sajnálom, ha sok Ferencváros szurkolónak a viselkedésemmel csalódást okoztam, de ezek után is ugyanolyan aktívan és alázattal szeretném végezni itt a dolgom. Ha bárkinek problémát okoz ez után az írás után is a személyem, kérem ne itt az interneten, hanem személyesen mondja el, de egyet megígérhetek, semmi és senki nem lehet rám olyan hatással, ami eltántoríthat a Ferencvárostól.
És még valami: ha bármilyen módon esetleg most benyomnak minket az NB1-be nem riadok vissza keményebb eszközöktől sem, mert egy Ferencváros nem köthet kicsinyes alkukat, nem lehet hitvány és nem lehet erkölcstelen.
Hibázni csak az tud, aki cselekszik.
Köszönöm figyelmeteket és remélem inkább pozitív vélemény alakul rólam ki azáltal, hogy felfedtem magam és elismertem, mintha nem minden maradt volna titokban.
Üdvözlet!
Scheffer Bence