#10321Megtartotta az első edzését a Ferencváros új szakmai stábja. Zoran Kuntic elmondta, voltak olyan játékosok, akiknek a hozzáállásával nem volt elégedett, míg Dragóner Attilát pozitív példaként hozta fel.
- Úgy engedtük ki a játékosokat a pályára, hogy dolgozzanak úgy, ahogyan azt eddig tették - mondta Kuntic. - Az edzés után azonban elmondtam nekik a tapasztalataimat. Voltak olyan fiatalok, akiknek a hozzáállásával nem voltam elégedett. Hét olyan futballista van az első csapat keretében, akikkel ifiben bajnok lettem, ami 12 év után sikerült a Ferencvárosnál. Megmondtam az egyiküknek, akinek a nevét nem szeretném elárulni, hogyha nem változtat a délutáni tréningre, akkor kiteszem az első csapatból. Példát kellene venniük Dragóner Attiláról, aki az edzésen is tiszta szívvel hajtott, annyiszor csúszott be válogatott játékos létére, mintha egy tétmeccset játszana. Ő legalább megizzadt a tréningen, míg voltak olyanok, akik nem. Az nem elég, hogy fiatal vagyok, felveszem a Fradi-mezt, ezáltal Istennek képzelem magam, kimegyek a pályára, biztat legalább nyolcezer szurkoló, és ennyi már elég is ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Itt alázatra van szükség. Aki ezt nem díjazza, vagy nem tudja, hogy mit jelent, annak nincsen helye a Ferencvárosban.
Kuntic elmondta még, hogy a meccseken, a betömörülő védelmek ellen a széleken kell kombinatív támadásokat vezetnie a Ferencvárosnak, fel kell vállalni az egy az egy elleni játékokat, valamint a váratlan megoldásokat, cselsorozatokat.
- A Fradi helyzete túl van dramatizálva - folytatta Kuntic - Még mindig mi vagyunk az elsők, és a játékosok tudnak futballozni. Vannak, akik ezt a nagycsapatban, vannak, akik az ifiben, vagy ősszel bizonyították be. Reális a célkitűzés, igenis bajnoknak kell lennünk.