• Grenzjager
    szerintem azért túlzás az "áruló", főleg Németh Andrásra,

most erre mit lépjenek az edzők és a játékosok:

Dámosy: "Németh András az FTC egyik legkarizmatikusabb alakja. Természetesen leülhetnék vele bármikor. És mit mondjak neki? Üres hülyeségekre, még ha őszinte is részemről a dicséret, garantáltan nem kíváncsi. A kérdés az, hogy „Quo vadis FTC kézilabda?” És ezt próbáltam már több alkalommal érzékeltetni, hogy addig, amíg nem tudok ÉPÍTŐLEG fellépni valahol, addig minek romboljak? A sokak által lesajnált, (itt most ebben az összefüggésben nem is érdekel, hogy okkal, vagy ok nélkül) szidott Maglódi Lajos összehozott egy európai szintű csapatot, szerzett annyi szponzorpénzt, amennyire a Labdarúgás képtelen manapság. Sajnos ennek ellenére hiányok vannak a kézilabda-költségvetésben, köszönhetően többek között a labdarúgókét sokszor meghaladó fizetéseknek. Mit és hogyan tudnék én most ebbe belenyúlni? Hangsúlyozom, úgy hogy ELŐRE vigyem az ügyet és ne romboljak. Arra van más jelentkező az elnökségen belül."

meg még egy kis adalék:

Németh András, a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője az osztrák Hypo csapatához szerződött.

Az 53 éves szakember továbbra is a magyar válogatott szövetségi kapitánya marad, amennyiben az elnökség megerősíti posztján. A Ferencvárostól való távozását maga az érintett jelentette be.

„A távozásomban két ok játszott szerepet. Az egyik az FTC jelenlegi helyzete. A csapat életképes, tud dolgozni, javult az anyagi helyzete, azonban nem tud előrelépni és nincs erősítés – kezdte nyilatkozatát a tréner. – A húzóembereknek tartozik a klub, ezek a játékosok távozni akarnak, s úgy éreztem, nekem sincs maradásom. Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem tud eltartani egy ilyen csapatot és annyi pénzt szerezni, hogy a fejlődés töretlen maradjon.”

„A másik ok – folytatta –, hogy 54. életévemben járok és olyan terhelést kaptam a klub és a válogatottbeli munka révén, hogy egyre fáradtabb és fáradtabb lettem.”

Németh András még nem döntött arról, folytatja-e azt a kettős munkát klubcsapata és a válogatott élén, amit eddig, de erre – az új lehetőségek fényében – most lehetőség kínálkozik.

„A Hypóval kötött szerződésem alapján lehetőségem van rá, hogy folytassam a válogatottnál a munkát” – tette hozzá, ezt pedig Kiss István, a magyar szövetség elnöke is megerősítette.

A sikeredző elmondása szerint, amennyiben továbbra is bizalmat szavaznak neki a nemzeti együttes élén, akkor éves fizetéséből tíz havi bért a Hypo, két havit pedig MKSZ áll.

A Ferencváros csapata Németh Andrással a kispadon évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt. Hat alkalommal nyert bajnoki címet, hétszer pedig a Magyar Kupa-győzelmet is bezsebelte.

Tavaly a csapat EHF Kupa-győztes volt, korábban egy-egy alkalommal Bajnokok Ligája illetve BEK-döntőt játszott.

A csapattal idén is remeklő sikeredző utódját még nem jelölték ki a klubnál.

(nagyon remélem hogy nem a Köke lesz az!!!!)