-
Nem úgy alakult a napom, ahogy terveztem, ezért csak röviden a Bard's Tale-ről.
A játékmenet végtelenül leegyszerűsitett. Mész és lősz/ütsz. Idézhetsz egy segitőt, aki harcol melletted. Amit találsz az azonnal ezüstté konvertálódik kivéve a használható felszerelések. Ha ezekből jobbat találsz, mint ami nálad van, akkor autocsere és a régi konvertálódik pénzzé. Közelharci fegyverrel védekezni is lehet.
A grafika teljesen oké. A kamera dőlésszöge rögzitett és kb. 85 fokban áll. A belátható terep igy pici. Ez a legzavaróbb dolog szvsz, bár hozzá lehet szokni.
Az irányitás gamepadre lett kitalálva és tökéletes szerintem. Mindenhol kiirja hogy melyik opciót melyik gombbal érheted el és mivel a Rumblepad 2-őn be vannak számozva a gondok ez kényelmesebb nem is lehetne. 10 perc alatt megtanultam mindent, annyira kézenfekvő az egész. Bill.-el nyilván nehézkesebb.
Szinkron és szöveg. Itt villant igazán a játék. MINDEN szöveg szinkronizált. Ez király dolog szerintem, mindig utáltam, mikor az első mondat még elhangzik aztán olvassál. Egy BG milyen durva lenne igy (álmodik a nyomor). Emelett a szinkron minősége sem hagy kivánnivalókat maga után. A párbeszédek pörögnek szépen, szellemesek és lépten-nyomon kifigurázzák a műfajt. Pozitiv és negativ válaszok között választhatunk a beszélgetések során, a pozitiv hozzásegit a küldik teljesitéséhez, a negativon meg jobbakat röhögsz (néhol persze a szivózás hozza meg a sikert).
Karakterfejlődés amolyan Diablo módra megy, de összesen 9 skill van és ritkábban lehet választani ezek közül.
Automap van és okés.
Varázslatok csak amuletekben (4 db összesen) vannak és nyersanyagot is használnak, amit csak találni/kapni lehet.
Story még nem bontakozott ki.
Szerintem jó közepes a game. A játékmenet már annyira egyszerű, hogy az unalmasság határát súrolja. Minden azon múlik, hogy a párbeszédeket érted-e. Aki reflexből elnyomja az átvezetőket meg a dumát, az nem kap semmit ettől a játéktól.