Nem hinném, hogy a VPU melegedett ott túl, mivel az ATI-k alig melegednek (szemben az NVidia-s társaikkal, amikre akkora hűtőrendszer kell, hogy elfoglal még egy slotot). Nem is érezted nagyon melegnek a bordát, ami ugyancsak ezt mutatja. Nálad is a vidkarin csücsülő memoriák szaladhattak meg, vagy az alaplap chipset-je esetleg. A házba szerelt ventik ezen is segithettek (a nagyobb huzat miatt pár fokot csökkent a házban keringő levegő hőfoka, ez pont elég lehetett).
A gyári Ati kareszok a legjobb minőségűek közé tartoznak, de a piac tele van dzsunka cuccokkal, amin a proci ua., de a többi cucc körülötte már kétes eredetű.
Hogy beszéljek én is a hűtőrendszeremről:
Egy jó öreg Codegen 6008-as ház a doboz, ami összetartja. Az oldalát már egy éve elpakoltam valahová, igy a ház szellőzése a lehető legjobb. Kettő venti van az egész hóbelevancban, egy 800 rpm-s a tápban (Coolink), és egy Glacialtech Silentbreeze III a procin. A vidkari húzott R9600Pro passziv hűtéssel, és a chipset ventijét is bordára cseréltem. Ez 19dB zajszintet jelent, ami szinte semmi, ha felraknám a ház oldalát, csak teljes csöndben lehetne hallani. A lényeg az volt annak idején, hogy simán tudjak aludni a géptől 3m-re (siker). A gép 7/24-es üzemmódban van, kb. 2 hete nem volt kikapcsolva.