Ha már vinyó problémáknál tartunk, akkor nemrég említettem, hogy vettem egy 160 gigás sata csatolójú vinyót. Ki akartam váltani a 160 g-s pata merevlemezt. Már élmény volt telepíteni rá az xp-t is, mivel az xp telepítő alapból nem ismeri a sata csatolót.
Egy hatalmas számítógép házam van és olyan nagyok benne a távolságok, hogy külön kábelen van a vinyó, dvd, mobil rack. Pontosabban a dvd-t és a mobil rack-et csak külön lehet használni, hiszen vagy az egyiket vagy a másikat dugom be. Na majd megoldja a sata hiszen akkor a pata vinyó kábele felszabadul. Igen ám, de ha rádugtam a mobil rack-et, akkor nem akart bebootolni a rendszer. A bios-ban minden variációt kipróbáltam már. Boootoljon hd0-ról, vagy egyéb eszközről (elsőnek, másodiknak, stb) az összes permutáció megvolt. Na mondom rosszabb a helyzet mint eddig volt, hiszen mostmár egyáltalán nem tudom használni a mobil rack-et. Ekkor jött egy ötlet, hogy első boot-olási egységnek megadom azt, hogy SCSI eszköz. Csodák-csodája, gyönyörűen bebootolt a winxp és látta a mobil rack-et is.
Na mára ennyi a pc suli adásából :-)