• Axon
    Tegnap vettem a melóhelynek egy DVD írót DL-est. Katartikus örömömet csak az rontotta el, hogy sehol sem lehet DL-es lemezeket venni. Persze egy havertól sikerült "pultalól" beszerezni 5 darabot, egyenkét 2 rugóért, de ezt - sajna számla híjján - saját zsebből kellett fizetnem. Remélhetőleg hamarosan már lesz a boltokban ilyen lemez és baráti áron vesztegetik majd.
    Tegnap sikerült beszereznem első SATA csatolójú vinyómat. Csak 160 gigás volt pedig min. 200 gigást akartam. Nem könnyen boldogulok vele. Egy nforce 2-es csipkészletű MSI alaplappal bróbáltam ki és nagysokára jöttem rá, hogy nem a BIOS-ban kell állítgatnom, hanem a BIOS indítási folyamatának végén kell egy ravasz (CRT-F) billentyűkombinációt produkálnom és akkor bejön egy külön menü SATA eszközökhöz. Ezután már simán működött és egy WinXP-vel tudtam particionálni. DE!!! WinXP telepítő lemez már nem volt hajlandó felismerni, így rendszert már nem tudtam rádobni. Most majd azzal fogok próbálkozni, hohy egy működő WinXP rendszerben simán beteszem a telepítő lemezt és megpróbálok erre a vinyóra is nyomni egy WinXp rendszert. Nem tudom, hogy így sikerül-e, na meg nem fog-e hozzá piszkálni az eddigi rendszerhez. Szóval dugig vagyok kérdésekkel.