• Axon
    Ez részemről nem vélemény volt, hanem egy elmélet. Ez igazából nem csak amerikára áll, hanem szinte az összes jóléti társadalomra. Gondolj csak a római birodalomra. Pontosan ugyanezek voltak a tünetek.

"Az a probléma, hogy mindig másban keressük a hibát nem pedig magunkban.
    -Az amerikaiak miatt van háború, a cigányok miatt bűnözés, a fidesz miatt gyűlölködés, az mszp miatt kommunizmus és ezt akármeddig lehetne folytatni!!!

Soha, de soha nem hallom azt, hogy ezt elrontottuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Válaszod többi részét nem igazán értem, mivel ezekről a témákról nem volt szó írásomban én ilyen kijelentéseket nem tettem és nem is szokásom ilyen sarkosan fogalmazni, mivel ezek a témák jóval bonyolultabbak annál minthogy el lehetne őket intézni egyetlen jelzővel.

De a kisördög azért belém bújt és nem tudom kihagyni, hogy ne reagáljak az egyik feltevésedre.
    Az utazgatást hoztad ki megoldásnak, mint ami megváltoztatná a szegény emberek konzervetív lelkivilágát.
    Nem gondolod, hogy a jó anyagi helyzetűek, (akik elmondásod szerint sokat utazgatnak, és ezáltal ismernek egy "jó" cigányt és egy "jó zsidót") nos ezek az emberek már sokkal civilizáltabb látásmóddal rendelkeznek. Véleményem szerint ők egy kis szigeten lebegnek, ahonnan csak azt látják meg amit akarnak és ez többnyire szép és jó. Nem hiszem, hogy a látásmódjuk változna meg, csak egyszerűen rózsaszín szemellenzőn keresztül vizsgálják a világot, ahol boldog, szorgalmas, elégedett emberek élnek nemre, fajra, vallásra való tekintet nélkül.
    Nem akarok senkit megbántani, de ez is egy lépcsője annak az (általam evolóciós folyamatnak nevezett) jelenségnek amit a #3864-es hozzászólásomban - igaz roppant pongyolán - boncolgattam.

... off-okra visszatérve: tudom, hogy ez egy kaland játékokkal foglalkozó topic, de egyben egy kicsiny közösséggé is kovácsolódott. Például rögtön segítettünk LezLee-nek amikor problémája volt és nem zavartuk el valami hibás rammokkal foglalkozó topicba. Ez a téma úgy is hamar lecseng és visszatérünk a kalandokhoz.