Na pedig már kezdtem felvidulni, hogy hátha...
Engedélyeztem volna a 411, 412-es porton a komunikációt. Mondjuk még ekkor sem lett volna biztos a siker. Például multizni sem tudok egyik játékkal sem. Megnézem egy játék leírásában, hogy melyik portot használja az internet felé a progi. Ezután engedélyezem, de mégsem szokott működni. Minden más (ftp, irc, ssh, pop3, imap, smb, stb.) működik az internet felé oda-vissza, sajnos a játékok nem. Nagy a gyanum, hogy csak a tcp portot adják meg, de ettől függetlenül használnak valamilyen UDP portot is a kapcsolatok ellenörzésére és ezt nem dokumentálják, mivel a játékok álltalában mindig látják az aktív szervereket (legyen az gamespy vagy egyébb megoldás) de csatlakozni nem tudnak rá. Pedig még a gamespy oldalát is átböngésztem. Ott 5 portot is megjelöltek amit a gamespy hasznáhat a különféle funkciói használatakor, de ez sem segített.
Csak úgy tudok multizni, ha hétvégenként egy kicsit tovább bentmaradok, majd lekapcsolom a tűzfalat és egy sima ip álcázással (nat, masquerading) használva simán működik minden multis játék. Na persze amióta megnősültem alíg volt ilyen alaklom