Én is nem rég vettem SSD meghajtót. Én egy Corsair Force 3-asat. Az én alaplapom is csak sata 2-ig támogat pedig a vincsi sata 3-as, de nálam a win 7 nagyon durván felgyorsult. Lehet, hogy nem jól optimalizáltad. Van nagyon sok guide a neten én mielőtt megvettem 1 hétig bújtam a guideokat. Aztán elvégeztem mindent amit érdemesnek tartottam. Érezhető lett a windows bootolásának felgyorsulása.
Ez főleg abban látszik nálam, hogy régen amikor megjelent az asztal akkor még egy kicsit várni kellett, mire minden elindult rajta, meg rákattinthattam valamire. Most azonnal ahogy megjelenik az asztal már nyomhatok bármire progira böngészőre, egyszerre többre is és azonnal indulnak. De maga a starting windows képernyő is csak pár másodpercet van fenn, előtte többet volt.
Nekem megérte átállni, jelentősen felgyorsult a bootolás és a másolás is. Természetesen AHCI van beállítva nekem is a BIOS-ban mert mindent a guideok alapján csináltam, de nálam nem keres eszközöket, minden pöccre indul, nagyon szeretem, régen évekig tartott a bootolás.