• Axon
    Ott vannak az adatai pár beírással lejjebb:
    ADATA 2.5" SSD SATA3 60GB (AS510S3-60GM-C)

Nos a tapasztalataim elég lehangolóak. 4óra volt mire felmászott rá a win 7. Igaz közben töltött millió frissítést, többek között a komplett SP1 csomagot is. A lényeg, hogy én igazából azért vettem, hogy a win7 gyorsabban induljon (jóval gyorsabban). Bár idő mérő teszteket nem végeztem, de "érzetre" pont annyi idő alatt indul el, mint eddig. Szóval nem nyertem semmit. Ha pedig bekapcsolom a cikk által ajánlott AHCI szolgáltatást a bios-ban, akkor jóval hosszabb a bekapcsolódási folyamat, hiszen a bios indításakor elkezdi keresni az ahci meghajtókat, ami kb. 5-6 másodperc-ig tart, tehát ennyivel hosszabb a bekapcsolási idő. Ezt ki is kapcsoltam, mert ez egy élettartam növel dolog és nem sebesség növelő. Mivel erre a meghajtóra nem is nagyon másolok, ezért szerintem az élettartamával nem lesz gond, bár az összes többi élettartam növelő dolgot mind be/ki kapcsolgattam amit a cikk ajánlott.
    Az is igaz viszont, hogy ez a meghajtó már sata 3-as és így adja le elvileg a maximális 500 mega/s adat mennyiséget, nekem az alaplapom meg még csak sata 2-es és ez most szűk keresztmetszet. Talán idén lecserélem az alaplapom, bár nem szívesen válok meg tőle, mert egy kiváló gigabyte alaplap a 8400-as (tuningolható) intel procival. Szóval az egész gép remek, gyors, stabil és nemrég vettem hozzá egy 6870-es ati kártyát, így a legújabb játékokat is max grafikán tudom futtatni, szóval olyan nagyon nem sietek a fejlesztéssel.
    Összességében nem érte meg az ssd-re való átállás (nekem).

Csináltam 1-2 próba másolást a vinyó és az ssd között, na az valóban gyors. 100 megás állományok gyakorlatilag mérhetetlen sebességgel, szinte szempillantás alatt mozognak, csak nálam nem ez volt a cél.