-
Az a helyzet, hogy én is csak ódákat tudok zengeni róla. Egy kis szösszenetben már itt a fórumon is megtettem.
Teljesen függő lettem és mindent ezen próbálok megoldani. Mostanában angolul tanulok és írtam magamnak saját szójegyzéket számítógépen, amit a kindle-n szoktam nézegetni és szavakat tanulni. Könyvet 99%-ban csak ezen olvasok és minden alkalommal - amikor olvasni kezdek - elcsodálkozom, hogy milyen tökéletes a megjelenítése, mennyire szuper a papír fehér színe és milyen szép élesek rajta a betűk. Szemet egy szikrányit sem fárasztja. Ráadásul észrevettem magamon, hogy valahogy olvasásra sarkal. Eddig is sokat olvastam, de a kindle-vel valahogy még jobb az egész és még többet olvasok (legalább 10-15 %-al, de ez persze csak érzésre mondom).
Csak jót tudok róla mondani. Mondjuk én csak olvasásra használom, netezni csak egyszer neteztem rajta és mp3-at is csak egyszer hallgattam rajta. mp3 hallgatás hátránya, hogy nem ad ki listát. Elkezdi az első mp3-at lejátszani és megy sorban (léptetni tudsz), de nem látod, hogy mit is játszik le, vagy mik vannak még hátra, vagy csak én voltam bamba és nem nyomtam meg valamit.
Egyedül a pdf-ekkel van gond, de erről sokfele olvashatsz. Megjeleníti, de nem tördeli, tehát pl. egy a4-es méretű lap egészét rákicsinyíti a képernyőre így roppant aprók a betűk. Konvertáló programok bőven vannak a neten. Én sokat kipróbáltam és remekül konvertálnak. Egy gondom volt velük, hogy mind fizetős volt és a demó verzióik csak 8-10 oldalt voltak hajlandó átkonvertálni. Látszott, hogy remek munkát végeznek, viszont én sehol sem találtam hozzájuk okosságot.
Meg is ragadom az alkalmat, hogy ha van valakinek egy remek virágbolti PDF konvertálója (mindegy mivé konvertál epub/doc/mobi/satöbbi), az feltehetné nekem a polcra vagy egyéb helyre. Óriási segítség lenne.