33675

• moonster
    A polcra feltettem a magyar feliratos változatot, okossággal. Teszteltem, működik.
    Ki kell kapcsolni a vírusirtót amíg letöltöd az okosítást és bemásolod a helyére. Utána a kivételek közé kell tenni a pau1.d11-t, különben egyből nyakoncsípi az AV.
  • Axon
    Sikerült már valakinek begyűjteni a The Next Big Think-ből egy működő virágbolti verziót?
    Én leszedtem egyet, de az sajnos nem működik. Skidrow verzió, de egyrészt vírusosnak riasztja a törést a vírus kereső, másrészt, ettől függetlenül sem indul el vele. 2 gépen is próbáltam a biztonság kedvéért.
  • MerlinW
    Steam-en bezsákoltam őket még nyáron:)
  • IMYke2.0.0.0
    Monkey Island Special Edition Collection
  • Axon
    A hozzá jutás az 90%-ban azt jelenti, hogy lewarezolod a könyveket. Legálisan ingyenesen szinte csak a MEK oldaláról tölthetsz le könyveket. Mivel én mostanában magyar klasszikusokat olvasok (Jókai, Móricz, Mikszáth) így én nagyrészt innen szerzem be a könyveket. Neten terjed néhány könyvcsomag. Legutóbb egy 10 ezer könyvből álló pakk-ot szedtem le, de még átnézni is órákba telik. Rengeteg új könyvet lehet letölteni bizonyos oldalakról, de ezek a manapság oly divatos vámpíros könyvek, na meg romantikus akármik. Ezek engem nem érdekelnek.
    Legálisan vásárolni viszont csak nagyon-nagyon kevés könyvet lehet. Én olyat még nem is csináltam. Nem a pénz miatt, hanem mert egyik könyv sem érdekelt. Valószínűleg ezen a téren lesznek változások.
  • szotyimutyi
    Nagyon kiváncsi vagyok én is rá, talán majd egyszer beruházok... Mindamellett, hogy nagyon szeretem a "hagyományos" könyveket - megtartanám azt a fajta élvezetet is. :)))
    Gondolom, most már szinte mindenhez hozzá lehet jutni, ugye? Mi a helyzet a régi könyvekkel?
  • Axon
    Az a helyzet, hogy én is csak ódákat tudok zengeni róla. Egy kis szösszenetben már itt a fórumon is megtettem.
    Teljesen függő lettem és mindent ezen próbálok megoldani. Mostanában angolul tanulok és írtam magamnak saját szójegyzéket számítógépen, amit a kindle-n szoktam nézegetni és szavakat tanulni. Könyvet 99%-ban csak ezen olvasok és minden alkalommal - amikor olvasni kezdek - elcsodálkozom, hogy milyen tökéletes a megjelenítése, mennyire szuper a papír fehér színe és milyen szép élesek rajta a betűk. Szemet egy szikrányit sem fárasztja. Ráadásul észrevettem magamon, hogy valahogy olvasásra sarkal. Eddig is sokat olvastam, de a kindle-vel valahogy még jobb az egész és még többet olvasok (legalább 10-15 %-al, de ez persze csak érzésre mondom).
    Csak jót tudok róla mondani. Mondjuk én csak olvasásra használom, netezni csak egyszer neteztem rajta és mp3-at is csak egyszer hallgattam rajta. mp3 hallgatás hátránya, hogy nem ad ki listát. Elkezdi az első mp3-at lejátszani és megy sorban (léptetni tudsz), de nem látod, hogy mit is játszik le, vagy mik vannak még hátra, vagy csak én voltam bamba és nem nyomtam meg valamit.
    Egyedül a pdf-ekkel van gond, de erről sokfele olvashatsz. Megjeleníti, de nem tördeli, tehát pl. egy a4-es méretű lap egészét rákicsinyíti a képernyőre így roppant aprók a betűk. Konvertáló programok bőven vannak a neten. Én sokat kipróbáltam és remekül konvertálnak. Egy gondom volt velük, hogy mind fizetős volt és a demó verzióik csak 8-10 oldalt voltak hajlandó átkonvertálni. Látszott, hogy remek munkát végeznek, viszont én sehol sem találtam hozzájuk okosságot.

Meg is ragadom az alkalmat, hogy ha van valakinek egy remek virágbolti PDF konvertálója (mindegy mivé konvertál epub/doc/mobi/satöbbi), az feltehetné nekem a polcra vagy egyéb helyre. Óriási segítség lenne.
  • szotyimutyi
    Axon, hogy tetszik a Kindle 3 könyvolvasód? Már biztos sok tapasztalatot szereztél... Egyszerűen mindenki ódákat zeng róla. :)))
  • takysoft
    igen, dosboxban tökéletesen fut bármilyen mai gépen:D
  • Wanted
    Sziasztok!
    Beruháztam egy P1-es konfigra a régi dos-os játékok miatt.
    (Egy Gravis és egy AWE64 hangkártyával, voodoo 1-el :))
    Az Ufo: Enemy Unknown (xcom1) simán elindul, de a Terror from the deep-et a másik nagy kedvencemet nem tudom működésre bírni. A geo képernyőn megy minden, de a küldetések előtt csak fekete képernyőt kapok, ahol ha nyomok egy billentyűt, mission failed-el visszatesz a földgömbhöz. Már legalább 3 verziót próbáltam.
    Valakinek sikerült elindítania ezt a játékot?
  • szotyimutyi
    Szia! Ismerem a játékot, tényleg jó. Én is ajánlom. De nem most játszottam vele, ez már a második rész volt, vagy a harmadik? Nem is tudom. :))
  • bogyoka
    Szió szotyimutyi
    Most játszom egy nagyon jó játékkal, nekem olyasmi mint a Black Mirror, nagyon tetszik, hosszú a címe:

Last Half of Darkness: Society of the Serpent Moon

Aki szereti a kalandjátékokat az próbálja ki, tetszeni fog, nekem tetszik.:)
  • IMYke2.0.0.0

Köszönöm szépen!
  • szotyimutyi
    Én még jobban kilógok a sorból, de én sem szeretném kihagyni: utólagosan is Isten éltessen egészségben, boldogságban, örömben .......a pontokra képzelj, amit csak szeretnél: nagyon boldog születésnapot!!!
    Hiába írom be a szmájlit... :)))))) Akkor így!
    Sokáig nem voltam gép közelben.
  • kirol
    Szuper! Köszönöm!
  • moonster
    http://usernév.uw.hu/elérési út
    pl.
    Ha kirol az azonositod és az ftp-re felteszed a kaland mappába a syberia3.iso fájlt, akkor

http://kirol.uw.hu/kaland/syberia3.iso
  • kirol
    Ultrawebre FTP-re felraktam egy fájlt.
    Ezt hogy tudom belinkelni egy oldalra? Hol látom az elérési url-jét?
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen.
  • bogyoka
    8 napba belefér, nagyon sok boldog szülinapot cuppp Neked.
  • kirol
    Hát szerintem se.
  • moonster
    Akksi leragasztva.. a jószágok. Mi a tökért ragasztják azt le? Sztem nem kéne.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen!
  • kirol
    Valaki itt anno felvetette a W7-es laptopos aksi problémát.

A hibaüzenet elhárítási leírásban az áll, hogy ki kell venni egy pontnál az aksit.
    De ha garis a gép és le van ragasztva pont az aksi is, akkor hogy lehet ezt megoldani? Tudja valaki?
  • kirol
    Boldog Szülinapot!
  • IMYke2.0.0.0
    S itt is nagyon hálásan köszönöm, hogy gondoltál rám.
  • MerlinW
    Itt is Boldog szülinapot:)
  • Atomreaktor
    szuper :)
  • IMYke2.0.0.0
  • MerlinW
    Aki IP-vel használta a ketteskét, az írja át az utolsó 2 számjegyet 94-re
  • bogyoka
    Nagyon szépen köszönöm, megpróbálom, biztos sikerül.:)
  • moonster
    Fraps a program, amire szükséged van. Többféle hasonló program létezik. Képes képet és videót is rögzíteni.
    Remélem boldogulsz bele.
  • bogyoka
    Elnézést kérek, de tudnátok segíteni?
    A gépem nem hajlandó lefényképezni amit játszok, hiába próbálom a Print Screen-nel, csak az asztalról csinál képet. Mit tudok csinálni?
  • bogyoka
    Kezdek kedvet kapni hozzá.:)
  • bogyoka
    Lett egy nagy monitorom, és teljesen látom a topic hátterét, SAMSUNG full HD-s monitor ilyen:
    Ilyen monitorom van:)

Ezen aztán élvezem a játékokat, meg persze a filmeket.:)
    Akciósan vettük.
  • MerlinW
    Újabb Secret World video:

• Axon
    Igen kipróbáltam a dosbox-ot és abban működik. Csak számomra olyan megerőszakoltnak tűnik, amikor egy 16 bites programot próbálok futatni egy 64 bites rendszeren egy 32 bites emulátor segítségével, mindezt úgy, hogy maga a 16 bites dos-os program egy 64 bites linux rendszeren csücsül egy samba rendszerrel megosztva... szóval néha elvesztem a fonalat :))
  • takysoft
    ha a gépről van szó, akkor az alaplap gyártójának weblapján.
    ha eszközről, akkor meg:
    -ha adattároló, akkor merlin módszere
    -ha meg nem akkor ki nem szarja le? felőlem lehet usb 1.1-es is a billentyűzet XD
  • takysoft
    az XP dos emulációjára ne menjünk bele, mert csúnyákat írnék:P
    hasonló van win7ben is, csak nem terjed ki grafikus dolgokra asszem.
    de a te cuccod futhat benne, mert az szeritnem standard dos-os.

ellenben 16 bites programok a microsoft 64 bites rendszerein nem futnak, ez tény. 32 bites win7 alatt esélyes lehet.

viszont a szinte biztosan működő megoldás Evin kollegáé. dosboxot neki!
  • MerlinW
    másolsz rá/róla, és ha 10MB/s felett van, akkor kettes.
  • Evin
    Talán DosBox-ban fut.