• Axon
    Én rengeteg könyvet olvasok és rengeteg könyvem is van. Sajnos túl sok is. Itthon már nem férek tőle. Jó pár éve amikor szüleimtől elköltöztem, akkor ott maradt a szobámban, kb. 1500 kötetnyi könyv (persze úgy, hogy bőségesen hoztam is el otthonról). Azóta "suttyomban" még hordtam hozzá több száz kötetet. Anyám kijelentette, hogy oda több könyvet ne vigyek :)
    Feleségem pedig otthon hirdetett könyv stoppot. Szóval maradt a könyv olvasó :)
    Újságot csak a neten olvasok már ezer éve. Érdekel a politika, de a napilapok mind párt befolyás alatt állnak, az elektronikus oldalakon, meg 6-7 híroldalt végig futva és a hírekből egy jó átlagot vonva, meg is tudom a valóságot :)
    Szakmai oldalak (informatika, linux, unix, hardver, programozás) már régóta csak neten vannak. Egyedül a gamestart olvasom hagyományos papír formában meg a chip magazint.
    Laptopon vagy netbookon olvasva egy idő után elfárad a szemem. Weboldalak átfutásához még jó számomra, de könyv olvasásához sajnos nekem nem jó az lcd képernyő, hiszen akkor akár órákon át meredek a képernyőre. Ez a kis ketyere viszont elektronikus papírt használ. Egy szikrányit sem bántja a szemet. Végig olvastam a neten számtalan beszámolót tulajdonosoktól (igazi könyvmolyoktól) és mindenki dicsérte.
    Szóval ezért választottam ezt az olvasót. Mint írták lentebb, maga az olvasó csak könyv lapozáskor használ energiát, amúgy nem, tehát ha egy egész napig ugyanaz a könyv oldal van rajta megnyitva, akkor egy szemernyi áramot sem fogyaszt, ez az e-papír hatalmas előnye. Éppen ezért egy hónapig is bírja az aksija töltés nélkül.
    Elvileg hétfőn fog megjönni. Ha nem kezdetek petíciót aláírni ellene, akkor jövő héten írok róla nektek ide egy kis beszámolót is róla :)