-
Egy kis tanulságos történetet szeretnék megosztani veletek, ha szabad.
Történt egyszer, hogy lejárt a hűségidőm a GTSDatanetnél ADSL internetre vonatkozóan. Nézelődtem árakat illetően, és a T-Home Családi csomagját találtam a legkedvezőbbnek. 4850 Ft/hó, ráadásul az első 2 hónapban 50%-os díjkedvezmény mindez 15Mbit -es sebességgel.
Én balga gondoltam ez kell nekem.
Szóval szolgáltatót váltottam október 23-ával. Innen indult ez a kálvária. :(
Korábban 10 Mbit/s sebességű internetem volt és mint fentebb írtam a T-Home -os 15 Mbit-re váltottam.
Azóta szakadozik a vonal. Bejelentettem a hibát 1-szer, majd megint, majd megint. Mindig jött a válasz, hogy a hibát elhárították. Azonban én ezt nem érzékeltem. Bejelentettem újra és újra, majd egyszer csak kicseréltek egy légkábelt az oszlop és a lakás között.
Kicsit jobb lett a vonal (nem szakadt olyan hamar), de a probléma továbbra is fennállt.
Következő nap felcsatlakozva látom, hogy már 10Mbit-es a vonal. Felhívtam ismét őket, erre azt mondták nem bírja a vonal a 15 Mbit-et. Teszteltem a 10 Mbit-et, természetesen szakadt a vonal.
Ma csatlakozva már azt tapasztaltam, hogy átraktak 5 Mbitre és persze hogy továbbra is szakad a vonal.
Könyörgöm több mint 1 évig más szolgáltatónál (GTS Datanet) tökéletes volt a 10 Mbit. Mi az, hogy most már T-Com-nál az 5 Mbit se megy?
Hihetetlen! Minden egyes hibabejelentéskor (írhatnám azt is, hogy minden nap délután) elmondom az ügyintézőnek, hogy úgy is, ha kiveszem a szűrőt és csak a telefon van csatlakozva megszakad a vonal az általuk indított teszt során. És talán ezt kellene kijavítani, mert ha nem, hiába csökkentik le az internet sebességét, az nem megoldás.
De képtelenek mindezt értelmileg felfogni és orvosolni a hibát.
Persze roppant könnyű megoldás az, hogy csökkentsük a NET sebességét, hátha egyszer jó lesz. Ennyi erővel ki is köthetnék, akkor tutira nem szakadna meg, mert nem lenne minek.
Azt mondta ma az ügyintéző, hogy a kábelnet se megy nálam 15Mbit-el. Direkt az én kedvemért megnézték a kollégájával ezt.
Kérdeztem, hogy csak az utcámban nem elérhető ez a szolgáltatás, vagy az egész városban nem megy a 15Mbit/s -os kábelnet? Mire ő azt mondta, az egész városban nem biztosítható. Mondom akkor ez döbbenet, mert tudom, hogy 2 házzal arrébb tőlem 15Mbit/s -os net van és tökéletesen működik. Erre már nem tudott mit mondani.
Megmerném kockáztatni, hogy az ADSL-el vonalamon is menne a 15 Mbit, ha megjavítanák végre a vonalat és nem szakadna meg csupán egy telefont rákötve.
Hihetetlen már az egész. És persze roppant felháborító.
Hát ennyi lett volna. :(