33675

• kirol
    Tudnátok abban segíteni, hogy létezik olyan program, amit az egyetemeken használnak és kitudja szűrni, hogy a szakdolgozatodban x mondat innen és onnan van?
  • trmn #32113
    Nekünk Rubicom van, és mióta bevezették (3 éve), egyszer volt probléma, de pillanatok alatt megoldották. Úgyhogy én meg vagyok velük elégedve.
  • Atomreaktor
    én is digit akartam, de a 3. kerületbe nem engedték be őket :(
  • IMYke2.0.0.0
    De jó Nektek!
    Az ismert körülmények miatt, én örülnék, ha "CSAK" 5 megabites netem lenne... de legalább lenne itt, szó szerint a déli határ mellett.
  • szotyimutyi
    Egyetértek! :))
  • kirol
    Sajnos nálam erre nincs lehetőség.
    Nekem kifejezetten nem tetszik ez a visszalépés 5-re, és HD tartalmakat nézek és csak ugye este megy a net, amikor itthon vagyok, szóval a letöltési idő sokat számít.
  • RaveAir
    Tudod, sok helyen nem sok lehetőség van bármire váltani. Én is hiába élek fővárosban, csak két lehetőség közül választhatok. Vagy a T-csoportnál mindent az egyben (telefon, ADSL és műholdas tévé), vagy pedig a 2 éve a házba betelepült Fibernet. Ez utóbbit jobban szidják, mint a rózsaszíneket, úgyhogy jól tettem, hogy nem váltottam.

Mondjuk az gáz, hogy nem tudták nálam sem biztosítani a 15Mbit-et, ezért maradt 5, azaz lecsökkent a korábbi 8-ról. De nekem ez is elég. Nem vagyok extrém letöltő, nem érdekelnek a HD-tartalmak, bár néha szeretnék online stream-eken meccset nézni (lásd angol bajnokság), amihez nem mindig elég a sávszélesség.
  • mandm
    Válts digire! Sok minden szar náluk: ügyfélszolgálat, tányéros tv, telefon. De a net megbízható, gyors és olcsó. 20/10 Mbit/s -et kapsz 2500 Ft-ért.
    (a szar telefont ingyen lehet hozzákérni nincs havidíj, de amikor működik, akkor a legjobb percdíjai vannak még külföldre is)
  • szotyimutyi
    Rendben, ha közben nem Te játszol vele előbb! :))
  • Atomreaktor
    akkor majd kérek szépen egy rövid beszámolót :)
  • szotyimutyi
    Én is már szemeztem vele, gondoltam kipróbálom esetleg. Most ezt megerősítetted. :))
  • Atomreaktor
    Ezzel játszott már valaki? Szép humoros kaland, rajzolt grafikával :)
  • Atomreaktor
    Sírjak vagy nevessek? :)
  • Atomreaktor
    :))) hát itt tartunk, én meg sem lepődök az ilyeneken és sajnos a munkahelyemről is tudnék egy-két bicskanyitogató példát felsorolni, hogy mire is megy el az adófizetők pénze...
  • moonster
    Kirol: azért írd meg, hogy mire jutottál majd. Tudtál-e előre lépni az ügyben. Előző hszban is akartam reagálni a kálváriádra, de nem akartam szánakozni, vagy hátat veregetni, hogy majleszjobbneaggódjál.

Ezt utálom a legjobban, mikor az embver nagynehezen ráveszi magát a váltásra és valami jóra felkészül, majd BUMMM egy szívlapáttal pofánverik és indul a szolgáltatóval a hercehurca.

Kitartás, rugdosd csak őket!
  • kirol
    Ez döbbenet.
  • moonster
    Bahh.
    Én is a héten kötöttem 15/7.5-ös netet, telefonnal 4040 FT-ért.
    Optikai vonalon vagyok. Hasít jól, ha tudja a szerver is, de általában nem. Agyaltam a 25mbiten, de lebeszéltem magam, hogy minek akkora. Jól döntöttem.

Félelmetesek ezek a szolgáltatók.
    Itt a kisvárosban ahol élek, egyik cimbim képviselő. Beljentette a helyi áramszolgáltatónál, hogy az egyik oszlop a körzetében igen veszélyes. Kijöttek megnézték, felírták a számát, ami a térképükön volt. Csak hogy rossz számot írtak fel. Pár nap múlva jött a végrehajtó brigád. Nézték, hogy ez az oszlop jó, de a mellette levő valóban szar. Kérdik főnököt...nem azt? - Neem, ennek a száma van a papíron, ezt kell.
    És...simán nem kevés pénzért kicseréltek egy teljesen jó oszlopot egy életveszélyest meg otthagytak, mert valaki elnézett vagy elírt egy számot!

Magyarország, 2010. november.
  • kirol
    Egy kis tanulságos történetet szeretnék megosztani veletek, ha szabad.

Történt egyszer, hogy lejárt a hűségidőm a GTSDatanetnél ADSL internetre vonatkozóan. Nézelődtem árakat illetően, és a T-Home Családi csomagját találtam a legkedvezőbbnek. 4850 Ft/hó, ráadásul az első 2 hónapban 50%-os díjkedvezmény mindez 15Mbit -es sebességgel.

Én balga gondoltam ez kell nekem.

Szóval szolgáltatót váltottam október 23-ával. Innen indult ez a kálvária. :(

Korábban 10 Mbit/s sebességű internetem volt és mint fentebb írtam a T-Home -os 15 Mbit-re váltottam.
    Azóta szakadozik a vonal. Bejelentettem a hibát 1-szer, majd megint, majd megint. Mindig jött a válasz, hogy a hibát elhárították. Azonban én ezt nem érzékeltem. Bejelentettem újra és újra, majd egyszer csak kicseréltek egy légkábelt az oszlop és a lakás között.

Kicsit jobb lett a vonal (nem szakadt olyan hamar), de a probléma továbbra is fennállt.

Következő nap felcsatlakozva látom, hogy már 10Mbit-es a vonal. Felhívtam ismét őket, erre azt mondták nem bírja a vonal a 15 Mbit-et. Teszteltem a 10 Mbit-et, természetesen szakadt a vonal.

Ma csatlakozva már azt tapasztaltam, hogy átraktak 5 Mbitre és persze hogy továbbra is szakad a vonal.
    Könyörgöm több mint 1 évig más szolgáltatónál (GTS Datanet) tökéletes volt a 10 Mbit. Mi az, hogy most már T-Com-nál az 5 Mbit se megy?

Hihetetlen! Minden egyes hibabejelentéskor (írhatnám azt is, hogy minden nap délután) elmondom az ügyintézőnek, hogy úgy is, ha kiveszem a szűrőt és csak a telefon van csatlakozva megszakad a vonal az általuk indított teszt során. És talán ezt kellene kijavítani, mert ha nem, hiába csökkentik le az internet sebességét, az nem megoldás.
    De képtelenek mindezt értelmileg felfogni és orvosolni a hibát.

Persze roppant könnyű megoldás az, hogy csökkentsük a NET sebességét, hátha egyszer jó lesz. Ennyi erővel ki is köthetnék, akkor tutira nem szakadna meg, mert nem lenne minek.

Azt mondta ma az ügyintéző, hogy a kábelnet se megy nálam 15Mbit-el. Direkt az én kedvemért megnézték a kollégájával ezt.
    Kérdeztem, hogy csak az utcámban nem elérhető ez a szolgáltatás, vagy az egész városban nem megy a 15Mbit/s -os kábelnet? Mire ő azt mondta, az egész városban nem biztosítható. Mondom akkor ez döbbenet, mert tudom, hogy 2 házzal arrébb tőlem 15Mbit/s -os net van és tökéletesen működik. Erre már nem tudott mit mondani.

Megmerném kockáztatni, hogy az ADSL-el vonalamon is menne a 15 Mbit, ha megjavítanák végre a vonalat és nem szakadna meg csupán egy telefont rákötve.

Hihetetlen már az egész. És persze roppant felháborító.

Hát ennyi lett volna. :(
  • Atomreaktor
    you are welcome :)
  • moonster
    Thank you very much, my friend.
  • bogyoka
    Még a Hotel-t is végigjátszottam már:D Nagyon rövid lett az a játék.
  • MerlinW
    Monkey Island 2 Special Edition - fordítás a magyaríasok.hu-n
  • Atomreaktor
    akkor ez rendes full verzió? hogyhogy kijött tavasz előtt?

kíváncsi vagyok rá, hogy tényleg olyan jó lett-e.
  • Atomreaktor
    Lehet "kölcsönözni" :)
  • moonster
    Halehet, akkor tedd fel a polcra azt a hangoskönyvet, plz.
  • bogyoka
    Nem mertem beírni, hogy már játszom vele, de csak tegnaptól van meg, szóval nem rég óta:D De már az elején elakadtam:D
  • bogyoka
    Eddig nagyon jó, és részemről nem is könnyű, mert elakadtam szokás szerint:D De nagyon szép, hangulatos, érdemes vele játszani.:)
  • IMYke2.0.0.0
    Angol jelent meg.
  • szotyimutyi
    Hát, igen! Ejnye-bejnye! :))
  • Atomreaktor
    és csak így lapítottál eddig? :))
  • Atomreaktor
    nem úgy volt, hogy csak tavasszal jön?
  • szotyimutyi
    Német vagy angol? Milyenek az első benyomások?
  • bogyoka
    Én már játszom vele:))
  • IMYke2.0.0.0
    "Megjelent" a "Gray Matter".
  • takysoft
    lájk.
    (nem tudom itt miért nincs ilyen gomb a hozzászólások mellett. kéne XD
  • kirol
    Oké, ha lehet akkor a mail címen folytassuk ezt, azt amúgy is gyakrabban olvasom. :)

Köszi
  • Atomreaktor
    most jut eszembe: van egy nagyon jó hangoskönyvem (angolul), ami szinte egy az egyben olyan, mintha kalandjáték lenne :) illetve ebből nagyon könnyen lehetne jó játékot készíteni. egy újságíró csaj nyomoz benne svájcban eltűnt nagyapja után :)

ha valakit esetleg érdekel, jelezzen nyugodtan :)

• Atomreaktor
    :)))
  • Atomreaktor
    Hát nem lennék a gépkezelő helyében most
  • IMYke2.0.0.0
    Basszus, szakembereknek ehhez érteniük kellett volna...