Hogy van-e poszt apokaliptikus anime?!
Na akkor most kapaszkodj meg: Texhnolyze.
Figyelmeztetés: nagyon kemény cucc, csak haladóknak! Ez nem vicc! A Trigun hozzá képest cukormázas gyerekmese, pedig a végére az is átmegy kemény drámába.
Én is kőkemény anime fanatikus voltam kb. 3-4 éven keresztül, úgyhogy tudom mit él most át Imyke, ráadásul én is felnőtt fejjel kezdtem el animézni, de a Hayao Miyazaki (és egyéb Ghibli Studio) animéket maximális lelkesedéssel néztem végig sok más gyermeteg animével egyetemben.
Cowboy Bebop, Samurai Champaloo: remek animék, ajánlott kategória
Imykének külön ajánlom: Wolf's Rain - bonyolult (szomorú) történet, megrázó dráma, gyönyörű zenék. Mellesleg minden anime zene gyönyörű, ha Yoko Kanno szerezte...
Itt a listám azokról az animékről, amiket végignéztem (és értékeltem) egykor: via_mala animelista
Egyes fórumokon (usteam, hardwired) rendszeresen beszámoltam anime élményeimről, részletes review-kat készítettem, szóval van egy bizonyos rálátásom a dolgokra.
Manapság viszont már inkább csak mangákat olvasok, rendszertelenül, és azt is csak online ...
Anime zenéket viszont én is rendszeren hallgatok, rengeteg jó van közöttük, egyik régi kedvencem a s.CRY.ed OST-je. (a link nem biztos, hogy jó, de kismillió helyről letölthető)