na most, ez egy közel high-end játékgép, ami bőségesen túlmutat egy irodai konfigon. XD
egyetlen gondom vele. 2 giga ram ebbe kevés.
itt egy irodai konfig, ami játékra is jó(elfut rajta mondjuk egy Batman Arkham Asylum szépen)
Alaplap: MSI GF615M-P33 AM3-as 12.800 Ft
CPU: AMD Athlon II X2 240 dobozos Socket AM3 13.600 Ft
VGA: Sapphire Radeon HD4670 512MB DDR3 HDMI/DVI/VGA 17400 ft (elhagyható, ha irodába megy, vagy ha nem annyira játékgép, mert az alaplapi integrált se rossz)
HDD: 500GB Hitachi 7200rpm SATAII 16MB cache 11500 ft (igény szerint lehet terás is, de átlagos felhasználónak nem kell)
RAM: 2GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax 10660 ft
Monitor: 22" 40-ért. csak olyat érdemes.
Billentyűzetben, házban(táp) egyetértek szintúgy.
egérben is kb. hangfalat 2-3 ezerért is kapni már. 5.1 felesleges egy irodába meg átlagos otthoni felhasználónak is ugyanúgy.
dvd író meg 6 ezer..
így az alapgép 80 ezer, videokarival(otthonra ajánlott, irodába nem kell) 97 ezer.
monitorostól pedig +40, vagyis 120, vagy 137 ezer(videokaristól mindenestől).
ha a monitort leszámolod(hisz ugyanaz, meg külön tartozék, ami később is jó lesz), és integrált videokari elég, akkor pontosan feleannyiért állítottam össze konfigot.
olyat, ami gyakorlatilag ugyanazt tudja néhány performance-igényes szaron kívül(pl high-end játék(gonolok itt 3d-sekre)... vagy lassabban konvertál pl).
Meglepődnétek, átlagos otthoni felhasználó mennyire nem játszik gépigényes játékkal... max flash-esek, meg pasziász.
Word-özni excelezni, böngészni szitne ugyanolyan jó. lehet rajta programozni, HD filmet nézni, töltei, stb.
feleannyiért.
(és nem... nem nektek állítottam össze, tudatában vagyok, hogy ez számotokra gyenge konfig.. főleg a videokari mentes változat... de irodai munkára vagy átlagos otthoni felhasználásra több, mint kiváló sok sok évig még.)