33675

• balee4
    Nagyon helyes játék, már majdnem be is fejeztem. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm.
  • Evin
    Flash az egész játék. Azt, hogy a Skidrow verzió milyen; passz. Nekem van egy sima telepítőm, felrakja és megy. Szerintem még alapból sincs rajta védelem.
  • IMYke2.0.0.0
    Az említett "kötetről" csak annyit tudok, hogy egykori flash-király készítette.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem haragszom, én is szegény vagyok. Csak egyedül.
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppééé, megoldom szépen azt az állandó átutalás dolgot... úgyis, meg kell tanuljam az e-bank használatát [számlaegyenleget már tudok nézni...]

Addig is: Machinarium a "SKIDROW"-féle borításban.
    Tudtok valamit róla?
  • szotyimutyi
    Megoldódott.Egy másik gépen simán elindult, gyengébb videokártyával. :))
  • takysoft
    na skacok, nem tudom ezt hova kéne írni, megy ide.
    körkérdésre reagálnék. ez nekem sajnos nem fér bele. remélem nem fogtok rám haragudni emiatt, így jött ki.
  • szotyimutyi
    Próbálta már valaki a Last half of darkness Tomb of Zojirt? Nekem nem indul, illetve bejön egy feketeség és ennyi. ??
  • szotyimutyi
    Gyanítottam, de mondom, megkérdezem. Biztos, ami biztos...
  • MerlinW
    Én pucoltam a nem ide illő dolgokat, mielőtt szemet szúrnak:)
  • szotyimutyi
    És innen az oldalról ki törölt?
  • MerlinW
    Valaki felülírta/törölte a dolgot, most nézd meg.
  • kirol
    Vak vagyok akkor. :)
  • Atomreaktor
    a legjobb benne amúgy az, hogy muszáj volt ennyiért összeraknom:)
    ez persze nem jó színben tüntet fel egy közintézményt, de ezzel nem tudok mit tenni:) szórják a lóvét rendesen :(((
  • szotyimutyi
    Ezért tévedhettem meg én is, valahogy összemosódott az első kettő játék.
  • Tomsess
    Egyébként egy nagy mizéria ez a sorozat, mert megjelent legelőször egy ingyenes kb 50 megás flash játék formájában vmikor 97-ben, aztán ugyan azzal a névvel kiadták 99-ben már az 1CD-s terjedelmű játékot. Persze a kettő történetileg teljesen más, de külalakban hasonló szóval lehet őket keverni. Aztán jött a második most meg a harmadik rész. De külsőre ez sem sokat változott, szóval ha csak a képeket nézzük tévedünk meg
  • szotyimutyi
    Köszönjük!
  • IMYke2.0.0.0
    A "Last Half of Darkness Tomb of Zojir" beszerzési szórólapja felhelyezve a könyvtár egyik üres polcára.
  • szotyimutyi
    Tényleg az, köszi. :)
  • Tomsess
    Ez nem a második, hanem a harmadik.
  • szotyimutyi
    Megjelent a Last half of darkness második része. Aki játszott az elsővel, talán beugrik a játék.
  • IMYke2.0.0.0
    Irodai munkára én sem raknék össze 200000 Ft-os gépet.
    A srác, ismerősöm, felkeresett, hogy lenne kb. 200.000 Ft-ja a régi laptopja mellé vásárolni kívánt PC-jére [eddig még nem volt neki!].
    Így, összeállítottunk neki, igényei szerint, egy gépet.
    A RAM-ot én is keveslem, de azt mondta, hogy később még összekapar további fejlesztésre - 1 éven belül.
    Ezért lett néhány "low" eszköz belerakva.

Az 5.1 hangkeltő kifejezett kérése volt, az 1 TB HDD-vel együtt. Nagy film őrült a csákó.
    VGA-ból lehetett volna eleve gyengébbet belerakni, de az elkövetkező időszakban egyre olcsóbbá váló HD5xxx-ös kártyái miatt ez az egyetlen alsó-középkategóriás VGA, amit még el lehet passzolni játékbuziknak használtan is, fél év múlva a 48xx-as sorozatból.

• takysoft
    na most, ez egy közel high-end játékgép, ami bőségesen túlmutat egy irodai konfigon. XD

egyetlen gondom vele. 2 giga ram ebbe kevés.

itt egy irodai konfig, ami játékra is jó(elfut rajta mondjuk egy Batman Arkham Asylum szépen)

Alaplap: MSI GF615M-P33 AM3-as 12.800 Ft
    CPU: AMD Athlon II X2 240 dobozos Socket AM3 13.600 Ft
    VGA: Sapphire Radeon HD4670 512MB DDR3 HDMI/DVI/VGA 17400 ft (elhagyható, ha irodába megy, vagy ha nem annyira játékgép, mert az alaplapi integrált se rossz)
    HDD: 500GB Hitachi 7200rpm SATAII 16MB cache 11500 ft (igény szerint lehet terás is, de átlagos felhasználónak nem kell)
    RAM: 2GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax 10660 ft
    Monitor: 22" 40-ért. csak olyat érdemes.
    Billentyűzetben, házban(táp) egyetértek szintúgy.
    egérben is kb. hangfalat 2-3 ezerért is kapni már. 5.1 felesleges egy irodába meg átlagos otthoni felhasználónak is ugyanúgy.
    dvd író meg 6 ezer..

így az alapgép 80 ezer, videokarival(otthonra ajánlott, irodába nem kell) 97 ezer.
    monitorostól pedig +40, vagyis 120, vagy 137 ezer(videokaristól mindenestől).

ha a monitort leszámolod(hisz ugyanaz, meg külön tartozék, ami később is jó lesz), és integrált videokari elég, akkor pontosan feleannyiért állítottam össze konfigot.
    olyat, ami gyakorlatilag ugyanazt tudja néhány performance-igényes szaron kívül(pl high-end játék(gonolok itt 3d-sekre)... vagy lassabban konvertál pl).

Meglepődnétek, átlagos otthoni felhasználó mennyire nem játszik gépigényes játékkal... max flash-esek, meg pasziász.
    Word-özni excelezni, böngészni szitne ugyanolyan jó. lehet rajta programozni, HD filmet nézni, töltei, stb.

feleannyiért.
    (és nem... nem nektek állítottam össze, tudatában vagyok, hogy ez számotokra gyenge konfig.. főleg a videokari mentes változat... de irodai munkára vagy átlagos otthoni felhasználásra több, mint kiváló sok sok évig még.)
  • IMYke2.0.0.0
    Most állítottam össze ismerős kérésére (árak áfásak):
    Alaplap: Asus M4N78-PRO - 25.330
    CPU: AMD Phenom II X4 945 - 42.300
    VGA: Gigabyte Radeon HD4850 512MB - 30.960
    HDD: Samsung SATA2 1000GB - 19.460
    RAM: Kingmax 2048MB DDR3 1333MHz - 12.110
    Monitor: E2200HDA Full 22" - 40980
    Billentyűzet: Logitech Value - 2.300
    DVD-író: Samsung S223Q - 6.230
    Egér: Logitech LS1 lézer - 5.250
    Hangfal 5.1: Gembird WCS-6006 8.620
    Ház + táp (420W): LC Power 714B - 9.910
    Fejhallgató: Gembird AP-860 - 1.230

Vége: 204650 Ft
    Helyszín: Pécs
  • takysoft
    erősebb irodai, közepes játékgép... azt még talán 100-ból is kihozom XD
    na jó videokarival legyen 120
  • Atomreaktor
    hát abba én sem mentem annyira bele. a gépet összeraktam, eredetileg egy netbookot akartak, de én arról le akarom őket beszélni.
    egy-két notebookos tesztet elolvastam, ennyi. attól függ mire kell, otthonra, iskolába, utazáshoz, filmezni, stb.
    szerintem: üzemidő legyen jó, erős gép legyen, plusz találj róla több jó tesztet különböző forrásokból is a neten, ez úgy nagyjából jó stratégia:)
    bár most ezzel azt hiszem nem sokat segítettem:)
  • IMYke2.0.0.0
    Bőven 200 alatt ki lehet hozni egy erősebb irodai, és egyben egy közép-felső kategóriás játékgépet, nagy monitorral, nagy házzal.

A közbeszerzés = no comment. Sírni kell, mennyire lehúzzák a kis/nagy cégeket!
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, a körülmények ismerete nélkül*, én azt tanácsolnám neki, hogy NE vegyen most csúcsgépet...
    Ha még is akar venni, összeállíttatni egyet, akkor is mértékkel.

Alaplap - CPU - HDD - monitor - ház: oké
    RAM: 1600 MHz-es felesleges
    VGA: irodai munkához HD4870 túlzás - 4830 ajánlott

* = lehet, hogy a mostani gépe pl. 5-6 éves...
  • Atomreaktor
    jogos, köszi ;)
    kár hogy nem a saját gépem lesz:( ellenék vele egy darabig:)
  • IMYke2.0.0.0
    Szuper vagy! Köszönöm szépen, válaszoltam és tényleg meg is gondolom a dolgot.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen. Azt rögzítettem. Márciusig biztosan lesz állásom - részemről áll az alku.
  • MerlinW
    Igen, de ott a dátum a fájl elején a "tartalomban":) Illetve ugye a fájl dátuma is jelzi a változást:)
  • RaveAir
    Éppen most akartam kérdezni, hogy a 2-es és a 3-as pont az új?
  • MerlinW
    Körkérdést is olvastad, vagy csak a híreket?:)
  • RaveAir
    Dobtam neked egy e-mailt, majd olvasd el.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen! Rögzítettem.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, alumínium a kicsike - masszív, könnyen szerelhető.
    Erre nem sajnáltam a pénzt.

• MerlinW

KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTAI KÖZLEMÉNY!

_olvass_es_irj!.txt - körkérdés

Köszönöm.
  • MerlinW
    Gondolom ő passzív hűtésű alu-racket vett, azok annyiba kerülnek.