Egyetértek Imyvel. Egyrészt SP1 előtt Vista szinte használhatatlan volt, másrészt, ha átlagfelhasználói oldalról nézem a W7-et a csilivilin és pár kényelmi funkción (amire nekem nincs szükségem, szeretem kézzel magam hangolni a rendszert) kívül semmi újat nem nyújt, de legalább nagyobb és lassabb mint az XP, ami még mindig a legstabilabb és leggyorsabb MS OS.
Ahogy már írtam, használok megjelenés óta Vista-t is (korábban már írtam, hogy 4 OS van a gépemen) mert fejlesztenem kell rá, de soha sem tetszett. W7 meg szép-szép, de amire a windowst használom, legyen az munka, játék, vagy multimédia, semmivel sem tud többet vagy jobban mint az XP.
Szerverek terén viszont egyértelműen jobb a 2008 mint az elődei, bár a NT4, 2000 és 2003 is elég stabil szerver volt, ezekkel sosem volt különösebb gond.
W7 kizárólag akkor fogja leváltani nálam az XP-t ha az általam használt alkalmazások nem indulnak el, - vagy megkötésekkel - XP-n. Illetve majd 2013-ban mikor megszűnik az XP support elgondolkodom a dolgon.
Bár nálam elsődleges OS úgyis Linux marad ez nem kérdéses. Játékokra meg Xp amíg csak lesz DX9 támogatás. DX10, 11-re magasról. Nem az effektek miatt játszom.
Lényeg hogy szuverén jogom, legyél te is szubjektív. Nekem, neki ez így jó, ne akarj téríteni, mert semmi értelme.