33675
-
#28342 Sajnos a max 4gb memória a 32bites rendszereket halálra ítéli előbb-utóbb.
Nekem is 2GB van még. Max ez az ami miatt masik rendszer mellett döntenék, de még jóformán semmi sem használja ki vagy igényli.
Télleg, mire kell 8GB memória? A "hogy legyen"-en kívül és ez nem köcsögölés, csak kérdés, hátha a homlokomra csapok és rohanok memót meg új OS-t tenni. -
#28341 Jó.. hát tudnék a boltban venni 10kg kenyeret, de nem teszem, mert úgysem tudom megenni:) Egyébként engem aztán nem zavar, csak kíváncsi voltam mire használja:) -
#28340 nézd. 5500 ft egy 2 gigás modul. abból 4 az 22ezer.
és a sok memória sose rossz.
így igazából... miért ne? -
#28339 Ilyen szempontból mindig is fura voltam...
Szeretem szépen karban tartani a rendszereim.
Otthoni gépen az XP már 5 éves.
Jelenlegi vistán is van már vagy 1 éves, és ez is csak azért lett újratéve, mert kaptam msdnaa licenszet a sulitól, de az ultimate-re nem volt jó.
Igen-igen ritkán szoktam újrarakni a rendszerem. Hiszek benne, hogy kis utánajárással szinte minden hiba okát ki lehet deríteni. Ha mégsem, a rendszer-helyreállítás nagyon hasznos eszköznek szokott bizonyulni. -
#28338 Mit csinálsz 8GB memóval? Modellezel?:) -
#28337 Én nagyjából elégedett vagyok a Vista-val (64-bites Business-t használok), szerettem az XP-t, de a 8 giga RAM miatt már nem lehetett használni, a 64-bitessel meg voltak gondok rendesen. A Vista már 1,5 éve van rajta a gépemen és összesen volt 2 fagyás ez idő alatt (még egy XP telepítés sem bírt ki egy évet sem eddig). Kicsit nehézkes volt megtanulni jól beállítani, de most már el vagyok vele. Bár hozzátenném, hogy 2,5 évig használtam Windows ME-t is, pedig az volt az egyik legszidottabb OS, én elvoltam azzal is. -
#28336 Uhh, mennyi hsz!
Én is így vagyok XP-vel, mint itt sokan. Csak akkor fogom lecserélni, ha már nem indulnak rajta normálisan progik, addig valszeg marad.
A Vista-hoz, W7-hez képest sokkal kevesebb helyet foglal, maximum azért lenne jó a w7, h megismerkedjek vele, de a csicsa nem tud megfogni.
XP-t is klasszikus témával használom, mint win98. -
#28335 erényöveket is hackelsz? mire nem jó a linux:) -
#28334 Hát most olvastam, hogy csomó pénzt kaszált a Funcom, szóval nekikezdhetnének! -
#28333 Áthatolok én azon a védelmen:) -
#28332 Emiatt volt a perpatvar is. Merthogy az összes oprendszer gibit használ, amióta csak léteznek OS-ek. A hardvergyártóknak kell alkalmazkodniuk, nem a világnak hozzájuk:) -
#28331 -
#28330 Isten, ments, h megint kötözködjek, de asszem ezesetben a gyártóknak van igaza.
a 160 gigabyte-os lemezen ténylegesen 160 gigabyte hely van...
csak az gibibyte-ban nem annyi (a windows pedig abban számol, csak nem azt írja ki XD ) -
#28329 amit én írtam nem vistás dolog volt, hanem aceres. ők szokták ezt XP-vel is csinálni.
lehet, hogy nálad is ez a helyzet, de kétlem.
szerintem te csak azért nem találod a helyed, mert összekevered(nem csak te, még a windows is) a gigabyte-ot a gibibyte-al
igen, van byte, kibibyte, mibibyte, gibibyte, stb... akármilyen hülyén is hanzzin(hányinger nevük van), de van.
1024 byte = 1 kibibyte, 1024 mibibyte = 1 gibibyte
1000 byte = 1 kilobyte, 1000 megabyte = 1 gigabyte
ez így van. ezt tudják jól a gyártók is(igen, a dvd-re is tényleg 4.7 gigabyte fér fel), és a vinyód is tényleg 320 gigabyte-os.
csak a windows számolja a SI mértékegységeket 1024-ben...(mert hülye, és mert mindenki amúgy is ezt hiszi)
így a 20 gigán nem tűnt el, csak az átváltási mizéria "áldozata" lettél:) -
#28328 Semmi köze a rendszernek. Már ki volt itt tárgyalva, a 160GB egyik lemeznél sem 160 mert a gyártók 1000-es (GiB) váltóval számolnak, nem 1024-el(GB).
Tehát 160-as vinyón 149GB hely van, 320-on pedig 298. Az OS-nek semmi köze ehhez. -
#28327 nálam a 320-ból 300-at lát a rendszer, ez is a Vista biztonsági hülyesége miatt lehet? -
#28326 Egyetértek Imyvel. Egyrészt SP1 előtt Vista szinte használhatatlan volt, másrészt, ha átlagfelhasználói oldalról nézem a W7-et a csilivilin és pár kényelmi funkción (amire nekem nincs szükségem, szeretem kézzel magam hangolni a rendszert) kívül semmi újat nem nyújt, de legalább nagyobb és lassabb mint az XP, ami még mindig a legstabilabb és leggyorsabb MS OS.
Ahogy már írtam, használok megjelenés óta Vista-t is (korábban már írtam, hogy 4 OS van a gépemen) mert fejlesztenem kell rá, de soha sem tetszett. W7 meg szép-szép, de amire a windowst használom, legyen az munka, játék, vagy multimédia, semmivel sem tud többet vagy jobban mint az XP.
Szerverek terén viszont egyértelműen jobb a 2008 mint az elődei, bár a NT4, 2000 és 2003 is elég stabil szerver volt, ezekkel sosem volt különösebb gond.
W7 kizárólag akkor fogja leváltani nálam az XP-t ha az általam használt alkalmazások nem indulnak el, - vagy megkötésekkel - XP-n. Illetve majd 2013-ban mikor megszűnik az XP support elgondolkodom a dolgon.
Bár nálam elsődleges OS úgyis Linux marad ez nem kérdéses. Játékokra meg Xp amíg csak lesz DX9 támogatás. DX10, 11-re magasról. Nem az effektek miatt játszom.
Lényeg hogy szuverén jogom, legyél te is szubjektív. Nekem, neki ez így jó, ne akarj téríteni, mert semmi értelme. -
#28325 tényleg jöhetne, de először végre a magyarítás készülne már el, i2k kár, hogy nem segítesz be:D 70%-on áll a fordítás -
#28324 aceres notin(unokatesómén) volt olyan, h a 160 gigás vinyóból csak 120 giga látszott.
40 gigát a gép fenntartott magának. Ebben ilyen rescue szar volt.
Ha elszaródott a vista, akkor vissza lehetett onnét állítani a rendszert( persze akkor veszett minden adat, mert ez inkább ilyen hardware-reset-félén működött.)
meg a windows tudott oda valahogy rendszervisszaállítási pontokat tenni.
nem volt egyszerű amúgy megcsinálni, mert a windows lemezkezelője nem látta a particiót, még a bootolható windows se.
linux meg parted kellett a lepucolásához XD
persze utána megint vista ment rá, mert unokatesómnak inkább a 40 giga helye hiányzott:D -
#28323 thx -
#28322 Hú, lemaradtam valamiről? :)
Tényleg jó lenne, ha jönne egy újabb TLJ-gyöngyszem!
-
#28321 Rád? Soha.
Csak tudom, hogy 99%-ban nem ilyen vagy, ezért jeleztem. :)
-
#28320 nézd, én lecserélem neked, ha akarod XD
még acer installparticiós vistás gépről is dörgöltem már le rendszert. -
#28319 Azt hittem már bejelentették a TLJ folytatását annyi lett a hsz! :D
Hadrveres Vistatelepítés? -
#28318 igazad van, így visszaolvasva erős volt
nem is kicsit, hanem nagyon.
bocsánatot kérek
a véleményem nem változik(nem ítélek ismeretlenül), de rossz hangulatomban nagyon paraszt módon fogalmaztam.
nagyon sajnálom, remélem elfelejthetjük ezt, és nem haragszol. -
#28317 mondjuk ha multis játék, akkor nekem mostanában Team Fortress 2 és Day of Defeat Source:) -
#28316 XP-nél nincs jobb ez nem vitás:) de új lapokhoz, mindig a legfrissebb OS-t nyomják, bár azt nem tudom, hogy az enyémen hardveresen van e telepítve a Vista és lecserélhető-e
-
#28315 Anno, a 2004-essel volt lehetőségem fél éven keresztül szinte naponta DM, és TDM meccseket nyomni... über volt!
Hiányzik nagyon az ilyen, értelmes emberekkel megvívott móka.
-
#28314 interneten is jó, steam-en érdemes bereggelni, több a szero és játékos:) -
#28313 foobar2000 v0.9.6.6 - nekem új, lehet nektek nem...
-
#28312 [...]emberi hülyeség netovábbja."
Ez erős volt, nem gondolod?
Azért, hagy döntsem el én, hogy mennyire bízom egy jött-ment "új" - mindenki tudja, hogy milyen újdonságocskák vannak benne - Windows-ban...
A W7 Service Pack 1 meglepően hamar ki fog jönni, hidd el.
Nyugodtan veheted jövendölésnek: 2010 nyarán már a Te gépeden is ott fog csücsülni.
-
#28311 ezt előttem ne kezdd, mert ez már az emberi hülyeség netovábbja.
életedben nem láttad/hazsnáltad/tesztelted a Windows7-et. akkor miért döntöd el előre, hogy service pack-ig nem használod?
Mert XP-nél ez volt a jó döntés? Vista esetlén semmit se számított az SP1 pl.. -
#28310 Mindig elképedek, hogy milyen fiatalka vagy még... :)
-
#28309 nekem msdnaa-s vagyok, annak is ingyenes?
bár remélhetőleg fősulis elszek még akkor is, mikor windows7 megjelenik. -
#28308 Vista-t [Ti már tudjátok] akkor sem tennék a gépemre, ha egy Magnumot nyomnának a tarkómhoz!
A Windows Se7en-t meg majd csak - és legfeljebb - az SP1-e után...
Nekem tökéletesen megfelel a kicsi XP SP2 [nem is SP3].
Persze, 45 mp-ig tart neki a kattintásig tartó betöltés... és?
Utána hasít, mint a mérgezett egér.
-
#28307 Bocs a sok szóismétlésért és fogalmazási bakiért... rohadt fáradt vagyok.
A jövő hetem még zsúfoltabb lesz.
-
#28306 Én is vagyok még olyan béna, hogy XP-t használok, mivel eddig még mindenre elég volt.
És az is elég sok mindent elárul, hogy a M$ javaslata szerint inkább az Win7 RC-re térjenek át a vállalatok a Vista helyett. (Azt hiszem, hogy most volt róla egy cikk az sg-n). -
#28305 Itt meg pont azt írják hogy drága lesz.
Majd meglátjuk ősszel. -
#28304 Nem fogok kétségek közt hánykólódni az biztos. Októberben megtudjuk mi van. -
#28303 Nekem mindkét játék eredetiben megvan [Gears of War PC és Unreal Tournament 3] - sokat veszítetek a GoW ki-nem-játszásával!
Higgyetek nekem.
8 hónapja a gépemen csücsül - eszméletlen jó!
Könnyű fokozaton sem sétagalopp, de "Nehéz" szinten... háááát!*
A többire nem is merek gondolni :)
[* = Természetesen, nem azonnal minden rohadt nehéz, hogy az ember ne lépjen ki belőle azonnal. A "Berserker" úttalálási útvonala 2x jobb - gyakorlatilag mindig legyalul, gyorsan és ügyesen kell mozogni. Kevesebb lőszer mellé kicsit pontosabban lövő ellenfelek... hál istenek, nem 200 páncél van rájuk aplikálva stb.]
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Ahogy az UT3-at sem szabad az első pálya és a 2004-es verzió alapján megítélni... az csak plusz pont, hogy gyönyörű [nem vicc], de mellé még rengeteg jó ötlet van beleölve.
Majd' megdöglök, hogy egyszer neten nyomhassam, csapatban!