Kulcs nálam, így egész éjjel ment a letöltés... 5,6%... háááát.
Inkább marad a megrendelés.
Nos, válaszolgatnék.
A 700-as Cerka sajnos nem kidobható, így annak is mennie kell - kisgyerekek, és feltorlódó netezni vágyók püfölhetik.
Cél, hogy játszani - bármivel, akár casuallal is - és netezni lehessen rajta. Multimedia kimerül a Youtube filmek hang nélküli megtekintésében [nincs a kicsi gépben hangkeltő és hangszóró sincs hozzá].
Korábban, tavaly, a megjavításakor, próbálkoztam egy Tiny XP-vel, nem ment. Ezért WinME lett felpakolva.
Időközben megtanultam én is az nLite-ot rendesen használni, és készítettem - nem vicc, így neveztem el, még a telepítő képernyőket is módosítottem, hehe - egy "Terminator XP"-t, SP2-es alapokon.
Most az fut a kicsi gépen, meglepően kellemesen, a WinME-nél lassabban.
A "nagyobb" régi gépen, ahol jelenleg ülök, is Terminator XP van, és már halódik [míg nem jött meg a 2 magos AMD, addig ez volt a könyvtáros néni gépe, mondanom sem kell...), egy év alatt a nénike lerongyolta.
Ezért, s mivel itt ülök mindig, amikor jövök netezni, tervez(t)em egy kényelmesebb oprendszer használatát, és régóta esélyt is akarok adni a Linux-nak.
Az otthoni 2 magos Intelemre azért még nem teszek Linuxot... itt szeretnék beleszokni valamelyest.
Ezért kellene egy "fapados" alternatíva.