• MerlinW
    Prológus: A kérdés
    Csak kíváncsiságból: Ha van egy terás vinyód, miért nem cuccolsz rá mindent? Spórolsz egy rakás áramot, kímélet a tápodat, kisebb a hibalehetőség (maxtor korabeli vinyók, kb 4-5 évet bírnak), és még a házad szellőzése is jobb lesz:)

Első fejezet: Lemezek
    A Maxtort jól dugtad össze (ritmikus mély lihegéséből tudni), WD master jumper-ével lehet gond - lyukérzék ellenőrzése javallott. Ha az is okés akkor lehet BIOS, de az is előfordulhat, hogy maga az alaplap nem szereti ha SATA+IDE egyaránt aktív (általános rasszizmus). SATA lemezekbe nem dugunk semmit ami kisebb a kábelnél (vagyis nem kell sem jumper, azt pedig tedd vissza a gatyóba)

Második fejezet: BIOS
    Régi lap lévén BIOS frissítés előtt nyomj egy default settings-et a BIOS-ban. Ezután egy rövidet, majd: Push the "Just do it" button.

Harmadik fejezet: NTFS
    Max. mérete 16TB lenne ha MBR nem fogná vissza valóban 2TB-ra:)
    Tehát nyugodtan formázd NTFS-re. 4TB-os lemez esetén ajánlott a két partició:)

Epilógus: UFF én beszélek
    Ha pedig rám hallgatsz és nem elerülhetetlen mindent rácuccolsz a góliátra és kihajítod a levélnehezékeket. Én pl külső USB-s rackben tartom a régi lemezeket, de én sem tudom minek, nem mernék már rájuk adatot bízni. Ma már 10k alatt kapsz 250GB-ot, még így válság közben is:) 10k-t pedig a fönöködtől kapsz, ha elmondod neki, hogy csalhatja ágyba a titkárnőjét. Esetleg elhívod valahová meló után, hogy ne kelljen hazamennie az asszonyhoz.