Lenne még egy problémám. A gépemben van két IDE-s vinyó és egy SATA-s valamint 2 dvd író. Namost, az a gondom, hogy még régebben vettem egy új 80GB-s WesternDigital vinyót amit miután bekötöttem muszáj voltam egyedül használni. Ugyanis nem ismerte fel egyszerre a 120GB-s Maxtor-al. Most megint úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Az ide kábel végét a Maxtor vinyóra kötöttem, ami alapból jumper nélkül Slave-ben van. A kábel közepét pedig a WD-ra, amin az oprendszer van. Namost, indításnál felismeri a Maxtort Primary Slave-nek de a Primary Master-t nem ismeri fel. Szóval nemtok így bootolni. Próbáltam megcserélni a kábel végeit, szóval, hogy a végén legyen az oprendszeres és a közepén a maxtor, de úgy meg egyiket sem ismerte fel. Nemtom mit csináljak vele. Már párszor nekifogtam így szórakozni vele. A régi WD-s vinyó, ami 20GB-s volt és jó régi, na szóval azzal így simán ment. Úgy is ment vele, hogy közben a SATA-s vinyó be volt kötve. Szóval a SATA-t nem tartom ludasnak. De most meg idegesít, mert mindkettőn adat van és szeretném ha menne mind. Eszembe jutott egy bios frissítés, de nem merek belevágni mert annó az előző alaplapomat így cseszte el maga akitől vettem. Egyébként egy régebbi Asus P4RD1-MX alaplapról van szó, AMI Bios-al - BIOS Date:September 8th 2005 - szóval elég régi. Van vmi ASUS CrashFree BIOS2 funkció, amivel elméletileg vissza lehet menteni az elcseszett bios-t de akkor sem tom, hogy nekivágjak-e. Megoldana-e ez vmit, hiszen a két vinyó külön külön tökéletesen működik, csak együtt nemtom megtalálni a megfelelő jumper kombinációt. Van valami ötletetek?
És még egy kérdés. Igaz az, hogy az NTFS fájlrendszer csak 300GB-ig kezeli az adatokat? Mert nemtom mire formázzam az 1TB-s vinyót. A kalandgyűjteményemet akarnám jó helyen tudni rajta, hogy ne vesszen el semmi futás közben, meg egyébként sem. Előre köszönöm a tippeket!