A vázolt sorozatok közül az ilyen "Buffy", "Supernatural" és társai - tehát a mesterséges okkultizmus, a "túlvilági" téma [örök lerágott csont - Médium, Szellemekkel suttogó* - úristen, mentsd meg tőlük az emberiséget!]
Amit még a nem létező nagykorú gyerekemnek is meg mernék mutatni:
- Firefly - [Azon kevés űrsorozatok közé tartozott, melyben valóban nem votl hang az űrben.]
- Star Trek: Deep Space 9 - kötelező alapmű [A "nagy sorozat" hozzá képest kismiska.]
- Battlestar Galactica - állítólag, jobb, mint a 70-es évekbeli. Aktív netes koromban az első 2 évadot láttam, eredeti nyelven - Starbuck rulez! - imádtam.
- Babylon 5 - Amihez J. Michael Straczynski hozzányúl arannyá válik. Delenn (Mira Furlan) sorsának alakulása miatt volt, hogy 2 napig nem aludtam, és egyben megnéztem vagy 18 részt.
//Straczynski: Babylon 5, The Twilight Zone, Murder She Wrote//
- Desperate Housewifes: Néhány rész kivételével kifejezetten család-barát. S amíg tudtam tartani a tempót vele, imádtam. Most aktív net nélkül a magyar tv miatt hanyagolom.
Amitől tiltanám:
- StarGate - mindegyik klónja szánalmas.
- Buffy - szánalom
- Eureka - az első 2 rész volt jó, a többi már klasszikus szappanopera.
- Lost - csak az első két évadot engedném megnézni a gyerkőcnek, és a végén azt mondanám neki, hogy ennyit gyártottak.
- CSI - egykaptafa klónjaival együtt lőném ki az űrbe a készítőket. [Ann Donahue, Anthony E. Zuiker és társaik - sajnos Quentin Tarantino is írt hozzájuk]
Tehát, akkor
* = Fejbelőném azt, aki ilyen magyar címeket gyárt!