33675

• kirol
    Ja, pedig akkor nem kellene PC hozzá. :)
    Mennyiért fáj most egy olyan?
  • MerlinW
    Stargate a kedvencem, nem bántani!
    Lost-hoz pedig gyomor kell, emészteni kell, mert mély tartalommal bíró gondolkodós sorozat. Jóságos.
    Battlestar szintén mély tartalommal rendelkező "politikai" sci-fi
    Star Trek, Babylon-t én nagyon nem szeretem.
    Desperate - hányinger kerülget tőle
    Eureka - vidám, bohókás családi sci-fi
    Buffy, CSI - egyetértek

Nem vagyunk egyformák:)
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppá, nem tudom miért nem ment tovább...
    Na mindegy.

24: kötelező
    Friends: családi, humoros, néha bugyuta, néha görbe tükröt tart - kötelezőnek tartom a sorozatosoknak.
  • IMYke2.0.0.0
    A vázolt sorozatok közül az ilyen "Buffy", "Supernatural" és társai - tehát a mesterséges okkultizmus, a "túlvilági" téma [örök lerágott csont - Médium, Szellemekkel suttogó* - úristen, mentsd meg tőlük az emberiséget!]

Amit még a nem létező nagykorú gyerekemnek is meg mernék mutatni:
    - Firefly - [Azon kevés űrsorozatok közé tartozott, melyben valóban nem votl hang az űrben.]
    - Star Trek: Deep Space 9 - kötelező alapmű [A "nagy sorozat" hozzá képest kismiska.]
    - Battlestar Galactica - állítólag, jobb, mint a 70-es évekbeli. Aktív netes koromban az első 2 évadot láttam, eredeti nyelven - Starbuck rulez! - imádtam.
    - Babylon 5 - Amihez J. Michael Straczynski hozzányúl arannyá válik. Delenn (Mira Furlan) sorsának alakulása miatt volt, hogy 2 napig nem aludtam, és egyben megnéztem vagy 18 részt.
    //Straczynski: Babylon 5, The Twilight Zone, Murder She Wrote//
    - Desperate Housewifes: Néhány rész kivételével kifejezetten család-barát. S amíg tudtam tartani a tempót vele, imádtam. Most aktív net nélkül a magyar tv miatt hanyagolom.

Amitől tiltanám:
    - StarGate - mindegyik klónja szánalmas.
    - Buffy - szánalom
    - Eureka - az első 2 rész volt jó, a többi már klasszikus szappanopera.
    - Lost - csak az első két évadot engedném megnézni a gyerkőcnek, és a végén azt mondanám neki, hogy ennyit gyártottak.
    - CSI - egykaptafa klónjaival együtt lőném ki az űrbe a készítőket. [Ann Donahue, Anthony E. Zuiker és társaik - sajnos Quentin Tarantino is írt hozzájuk]
    Tehát, akkor

* = Fejbelőném azt, aki ilyen magyar címeket gyárt!
  • moonster
    Supernatural kicsit horroros beutesu sorozat. Egy testvérpár harcol a démonok, alakváltok meg mindenféle túlvilági lény ellen, amelyek képesek pusztítani, embereket megszáálni.
    Vadászoknak hívják magukat, vagyis a fajtájukat, mert van belőlük több is.
    40 parc para, de nem végig, rengeteg humor no meg sok okkult dolog. Legtöbbbször kendőzetlenül jeleníti meg a történést.
  • Axon
    Eddig totális siker a wine és a 2008novemberi directx összeházasítása. Már sikerült is simán olyan játékot telepítenem és elindítanom ami eddig nem ment. Készítettem képernyő képet is, de olyan nagy lett a file mérete, hogy nem szúrom be ide.
    Kísérletezgetem tovább.
  • RaveAir
    Az SG-1 tíz évadán tavaly sikeresen keresztülverekedtük magunkat a feleségemmel, de most elég nagy az űr utána. Ahogy a Firefly után is...

Fantasy témában a Terry Pratchett tévéfilmeket erősen ajánlom, de ha nem jön be a fura humor, akkor azért nem tudlak hibáztatni. Erősen rá kell hangolódni. Amúgy van még valami Legend of the Seeker sorozat is, amire egész jókat mondtak.

Takysoft: Szerintem próbáld be a The Big Bang Theory-t, ha még eddig nem tetted volna.
  • Axon
    Köszi a bőséges útmutatást! Lesz mivel bütykörésznem.
  • takysoft
    Sorozatok? húú:D
    Dexter nagyon jó. Lostot nem nézem. Heroes is jó, de sokat változott a kezdetekhez képest(bonyeszebb lett).
    House inkább csak időtöltésre jó, de azért ötletes tud lenni. Nem fulladt ki.. az jó.

Nekem a Született feleségek jön még be nagyon(Desperate Housewives). Nevével ellentétben egyáltalán nem női sorozat. Nekem nagyon bejön:D

Terminator sorozat nagyon elunalmasodott a 2. évadra, de azért várom a harmadikat.
    A Knight Rider egész jó évaddal nyitott, nekem tetszik a stílusa, jók a mellékszereplők, és a humora a dolognak. Meg egy pici régi KR feeling is van benne(bár nem sok a beszélő autón kívül:D)
    Csillagkapu sorozatokat is ajánlom, ha Sci-fi rajongó vagy.. de azzal óvatosan, mert sima SG-1, meg az atlantis összesen 15 évad:D és (bár ezeknek már vége) lesz egy új CSK sorozat is Universe néven.
    Ha szereted a sci-fi-t akkor ajánlom még a Firefly-t is. 1 évados, de jó.
    Illetve most nézem még a Battlestar Galacticát is, az se rossz. 1-2 évad Farscape is megvolt, azt inkább azoknak, akik bírják a dorvább scifit is.. (nekem általában nem jön be a maszkírozott emberszerű idegen.. ezért sem néztem sose Star Trek-et, vagy Babylon 5-öt)

Amit viszont mindenképp ajánlok, az mondjuk a Tin Man. összesen 3 részes csak. ilyen minisorozat. Óz, a csodák csodája.. kicsit neopunk stílusban:D
    (itt javítanék egy nagy magyar téveszmét... NEM a varázsló neve Óz... hanem a földrész neve... (The Wizard of Oz = Óz nagy varázslója))

Sajnos a Fantasy kedvelői(scifivel ellentétben) nem sok jót kaphatnak sorozat téren, mert vagy kalandfilmmé fajul a dolog(menekülés a dínók elől), vagy elnőiesedik(Buffy, Charmed(Bűbájos boszik).. monsjuk nincs ezekkel semmi gond, nekem tetszett mindkét sosozat nagyon, láttam összes részt:D)
    Bár, most indult egy Merlin nevű angol sorozat, és hogy így eszembe jutott, szerintem le is töltöm, ami van belőle:D ki vagyok már éhezve vmi jó kis fantasy-re. remélem nem csalódom.
    Aki fantasy-t szereti, esetleg nézza meg a Terry Prachett filmeket.(eddig 2 van asszem, Colour of magic, meg a Hogfather). Igen érdekes angol humor van bennük:D Korongvilág(Discworld) rajongóknak kötelező, egyébként ajánlott:D

A Supernatural az milyen, miről szól? Sajnos vége a legtöbb sorozatnak, amit nézek(a 12 részesek búcsúztak, és csak néhány 24 részes van, ami visszatért:D)

Általában azokat a sorozatokat kedvelem, ami story alapú. Ergo ne hagyj ki egy részt se, mert nem érted:D

bár a Casual-sorozatok között is vannak jók(knight rider, house, jóbarátok), de inkább egy jó hosszú film legyen egy sorozat:D

Ja.. comedy.. nem szertem. Jóbarátok persze alapmű, meg láttam 1-2 rém rendes családot is.. de azért ennél több nem is kell.

Na.. filmekbe meg ne is menjünk bele, mert sose lenne vége a postnak:D
  • RaveAir
    Lazulni meg én ajánlanám a The Big Bang Theory-t. :)
  • moonster
    jaja, en is 720p rajongo vagyoik
    Kar, h meg aranyarban vannak az asztali mkv-t is lejatszo cuccok
  • kirol
    Ja igen Odaát is jó. És én mind 720p -ben nézem, így amíg nincs táp, nem látom egyiket se. :(
  • moonster
    Dexter penge, meg ajanlom SUpernaturalt is/kicsit ijjesztgetos, de utos/!
    Esetleg Friday Night Lights-ot/gimis Amerikai focis, drama, nem csillivilli/
  • IMYke2.0.0.0
    Hát ilyenkor erősen kár, hogy nem lehetek ismét warezhuszár... :)
  • MerlinW
    Nemdehogy:D
  • kirol
    Csak el ne mondd a 3. évad végét légyszi!
  • MerlinW
    Dexter "alapmű":) Mondhatni kötelező néznivaló:) Főszerepben egy gyilkoláskényszerben szenvedő sorozatgyilkos:)

Showtime sorozat, cenzúra nélkül, kíváló színészekkel, frankó monológokkal, zseniális ötletekkel.

3 évad ment le eddig. (12 részesek)
  • IMYke2.0.0.0
    A Lost amúgy is mélyzuhanásban van.
    Heroes dettó.
    Dexter azmegmi?
  • kirol
    Abbahagyom, nem szarakodok. Csak kibírom Lost, Dexter, Heroes nélkül is. Egy darabig! :)
  • Lord Myn
    Figyelj lehet, hogy sz*r a Creative supportja (sőt biztos!), de hardverileg nagyon ott vannak a kártyái, mondj nekem pl. egy X-Fi Xtreme Music-hoz hasonló kvalitású kártyát ugyanebben az árfekvésben.

Ha pedig amatőr zenéléssel/mixeléssel foglalkozik az ember, akkor a filléres Audigy/Live szériából kX driverekkel félprofi kártyát lehet faragni.
  • Lord Myn
    Például az, hogy CD_SPDIF az bemenet neked meg kimenet kellene?

Szerintem ne nagyon kisérletezzél, mert hazavágod az összes cuccodat...

IMO 1.) dugd rá az alaplapira és addig engedélyezd, úgyis csak átmenetileg használnád ezt a megoldást.
    2.) Használj külső hangforrást addig és sz*rd le a HDMI-n a hangot.

Kicsit utánanéztem (nekem még soha nem volt szükségem SPDIF hangra) és úgy tudom Live/Audigy szériánál csak a külső/belső doboz tartalmazott S/PDIF Out-ot is (egyébként ezt kellene rádugni arra a hossző csatlakozóra).
  • kirol
    Szerintetek bepróbálkozzak ezzel:

Kinagyítva a jobb oldal (Elvileg Audigy 2, de nem stimmel a tüskék száma!!!):

Ezen van 4 lehetőség is kimenetre!

De nem szeretnék semmit elfüstölni, se a VGA-t, se semmit!
  • kirol
    Amúgy mi a különbség a CD_SPDIF és a között az SPDIF között ,ami nekem kellene?
  • MerlinW
    Olyat azzal szerintem nem tudsz. De bevallom, sosem próbáltam. Ati-kban van belső audio chip direkt erre, Nvidia-ban meg PsyhX van:)
  • kirol
    Csak hogy kössem össze a külső SPDIF-et a belső VGA karimmal.

Venni nem veszek semmit, mert csak vissza kapom még ebben az évben a tápomat.
  • takysoft
    hú de nem szeretem a Creative-ot...
    Még anno Dos-ban jó volt a Soundblaster... de windows óta csak rosszat hallok róluk.. főleg kompatibilitás meg driver téren.
  • MerlinW
    Ha a hátsó Jack kimenetet nem tudod használni, akkor szerintem nincs. Creative oldalán körbenézhetsz az ügyben, supportnak ne írjál, mert tojnak mindenkire.

Megoldás lehet még a külső USB-s Sound Blaster Live! vagy Audigy2 NX amin van szintén Jack-es illetve optikai kimenet is (NX-en bemenet is).
  • kirol
    Akkor Audigy 2-n nincs is megfelelő csatlakozó?
  • Randal
    Nem olyan drága. Általában pár ezer forintból megúszod. Nem kell a legdrágábbat venned, mert valószínű nincs rá szükséged, igényed. Az általában olcsóbbnak, gagyibbnak hitt kábelek megfelelőek.

• MerlinW
    Hát jah. Az a CDROM-okhoz való..:)
  • kirol
    Valami nagyon király lehet, mert előbb behalt a gépem. :(
  • kirol
    Én erree a belső fekete bigyóba dugtam: CD SPDIF-be?

Ez gáz?
  • MerlinW
    Már nem azért, de az SPDIF out nem a kártya seggiből jön jack formában?:) Vagy nem egyről beszélünk:)
  • kirol
    Másik gépen Vista alatt külön választani kellett, hogy SPDIF, vagy sima hangkaris jack dugón akarsz e hangot.

Itt is kell, nem?
  • kirol
    Most látom, van rajta SPDIF, de hogy az input, vagy out gőzöm nincs.
    Most persze ami ide jönne kábel az 4 tű széles, de csak 2 vezeték megy ugye benne, a hangkarin meg mélyített és 2 tűs. Így levágtam ollóval a felesleges műanyag rész és rádugtam. De nem tudom jó e, mert ugye ezt kétféleképpen lehet rádugni.

Remélem most pont fordítva van! :D

De Xp-ben rohadtul nem látom ,hogy lehetne választani SPDIF kimenetet hangnak, csak ugyan az van, mint eddig: SB Audigy 2 [D000] Semmi SPDIF.
  • IMYke2.0.0.0
    SB Live-okon van.
    []
  • IMYke2.0.0.0
    Úristen!
    Akkor most, a válság közepin még magasabb lehet az ára.
    [Én is minőség buzi vagyok - a pénztárcám keretein belül.]
  • Lord Myn
    Bizony meg kellene nézni, hogy van-e SPDIF output a kártyán és hogy kompatibilis-e ezzel a kábellel.

Én is vettem DVI-HDMI kábelt pár hónapja, szintén ilyen hosszú és aranyozott és 2,5k-ért vettem.
  • kirol
    Ja és nyáron vettem a TV-vel a DVI-HDMI kábelt, és akkor még drága volt. Talán 1,5 vagy 2 méteres és aranyozott és 10.000 HUF volt.
  • kirol
    Köszi. Közben már máshol is segítettek, és rájöttem.

Magamtól sose jöttem volna rá basszus!
    Én azt hittem, az a kis hangszóró azt jelzi, ha nem dugom be a tápkábeleket, akkor sípolni fog a VGA. :D

Ja ehhez nem adtak, de a TV-s gép alaplapjához igen, bár ott nem használom, mert alapból megy a kép és a hang is HDMI kábelen, mert a hangkari és a VGA is integrált.

Most akkor az Audigy 2-n kellene keresnem egy SPDIF Output -ot?