• MerlinW
    PS3 még új... Azért elég sok portra érdemes PS2 játékot kaptunk az évek során. MGS1-2 is 3-4-5 évre a PS verzió után jött hozzánk. GTA VC is 1 év után. Idén meg a 20 éve Nintendo exkluzív Street Fighter jön PC-re. De beszélhetünk a Sega-s Sonic-ról is, egyebek. Minden csak biznisz kérdése. Ha a másik oldalt nézzük, mégis csak vállalatokról van szó, akik elsősorban azért működnek, hogy pénzt keressenek, tudják fizetni az alvállalkozókat, a marketinget és hogy újabb munkákat tudjanak szerezni. Mint minden más vállalkozás.

Nem szabad naivnak lenni. A Sony, EA, Ubi és a többi kiadó/fejlesztő cég sem különb más szolgáltatóktól. Úgy dolgoznak, hogy megérje nekik. Ha a PC-s eladások gyengék, jófejségből nem fognak költeni x milliót csak hogy örüljünk.

Az exkluzivitással kapcsolatban meg: Sony ad egy táska pénzt érte, a kiadónak megvan a fix bevétele bizonytalansági ráta nélkül, mérlegeli és ha megéri neki, akkor elfogadja azt. Ez mindkét cégnek biztos, kényelmes megállapodás.
    Azonban, ha a lejár a szerződés és úgy érzik, hogy lehet/akarnak még az adott projektből pénzt kicsikarni akkor portolhatják máshova is. Bár általában addigra új projektbe kezdenek és inkább azt csiszolgatják.

Én sem örülök, hogy nincs Photoshop Linuxra, viszont elfogadom, hogy nem éri meg az Adobe-nak. Én sem szívesen fejlesztek nyílt forráskódban, illetve úgy hogy nem éri meg. Ahogy te vagy én sem fektetünk nagyobb összegeket semmibe úgy, hogy nem biztosított a haszon.