The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Mivel úgyis csak késõbb olvasod: remélem, minden gond nélkül elkészül a gépedet illetõen.
Majd közöld a végleges konfigodat és ha elvetemült is vagy, akkor futtass le egy 3DMark 2005 (v1.30] vagy 3DMark 2006 (v1.1) tesztet, meg ilyesmiket...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon
Köszi a választ!
Ezt még megvártam, most pedig szaladok haza a géppel bíbelõdni :-)

IMYke2.0.0.0
Procikhoz nem kell - elég, ha felteszed az alaplapodhoz kapott drivert.
Az AMD-hez is csak optimalizálást adtak ki: külön driver - értsd: meghajtóprogram - nem kell a mûködéséhez.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon
Meghoztam az új alaplapom és procim. Mivel utolsó intel procim egy p3-as volt és azóta csak amd-t használtam, így nem tudom milyen driverek kellenek.
Alaplap p45-ös intel chipsetet tartalmaz. Ehhez gondolom kell külön driver, de az intel oldalán nem igazán igazodok el.
Az amd x2-es procikhoz volt külön driver winxp-hez. Intel procikhoz is kell?
Szóval ez a két dilemám van.

RaveAir
Nem hiszem. Csak azt akartam mondani, hogy tudnak érdekes döntéseket hozni.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Csak nem lefújták a Draculát is?

RaveAir
Vicces, hogy csináltam már úgy fordítást, hogy a késõbb a kiadó lefújta a játék kiadását... Néha történnek érdekes dolgok.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Várjuk nagyon!
Kár, hogy nem tudsz dátumot.

kirol
Ok. Mondjuk fent van F9f.

Én frissítem az F9-re. Ez bekerül a BIOS1-be, és ha elindul átkerül a BIOS2-be is vagy ott ott marad az F9f, és ha felrakom az F10-et, akkor kerül át a BIOS2-be az F9?

Vagyis mindig egyel régebbi BIOS van a BIOS2 -ben?

IMYke2.0.0.0
Hiányzik a V.I.P... ehhh, szerkeszthettem volna a sok "hibát"... 😊))

IMYke2.0.0.0
A teljes anyag már ott van náluk, beépítére készen.
GMikivel tökéletességre törekszünk, ezért jelzett néhány hibát, küldött néhány korrigálható hibát az *.xls-ek és a képek segítségével, de amúgy azok se voltak olyan égbekiáltó hibák - 1-2 elgépelésttõl eltekintve.
Csak Miki és Én is maximalisták vagyunk: nevelni akarjuk a magyartalanul beszélõ magyarokat, nemcsak kiszolgálni õket 😊))

MerlinW
Dual BIOS

A computer motherboard that contains two BIOS chips, a main BIOS and a backup BIOS. This type of motherboard setup helps a motherboard recover from any issues that may happen during a BIOS update, helps protect the BIOS from any potential virus, and helps with any other issues that may arise related to the BIOS.

[merlinw.org]

MerlinW
Hát a BIOS biztonsági mentését😊

[merlinw.org]

kirol
Csak számomra nem derült ki, hogy az F9f az Beta, mert nem volt odaírva.
Asus-nál legalább odaírták.

Amúgy igen, dual BIOS-os. De mit tárol a 2. BIOS-ban?

MerlinW
Bétát ne telepíts. BIOS-ba fõleg. F9 van most, akkor legközelebb az F10-re frissíts. Kivéve, ha nem valami olyat javít amire feltétlen szükséged van. Elvileg DS3 is dual BIOS-os, nagyobb bajod nem eshet.

Lényeg, hogy csak úgy verzióimádatból nem tennék fel soha betüjelzésû (F9a,b,c...z) BIOS-t, csak ha feltétlen muszáj.

[merlinw.org]

kirol
Ja az F9f akart lenni, és most van fent a sima F9.

nagykispeter
Az EVM fogja ,benne van az 576 õszi katalógzusába.
i2k:
Akkor Neked se mondtak többet?
Azért valamennyire csak hátráltathatja,mert addig nem kerülhet gyártás alá ameddig nem javítottad a hibákat!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Axon
Melyik kiadó fogja megjelentetni? A sevenm-re vagy az evm-re tippeltem, de egyiknek sincs fent az oldalán az elõkészületben.

IMYke2.0.0.0
A fordítással elkészültem, a többi a kiadón / fejlesztõkön áll.
Még kaptam hibavisszajelzéseket, de azok nem hátráltatják a megjelenést.

Axon
Kipróbáltam a Dracula 3-at is. Ez már igen kedvemre való darab. Sikerült az elsõ 2 rész hangulatát visszaadni.

Axon
Kipróbáltam a Space Sieget. Hát nem ájultam el a katarzistól. Engem ez a játék erõsen emlékeztet a Space Hack-ra, vagy a Restricted Area-ra.

MerlinW
VMWare OS alapértelmezetten bridge-en keresztül kapja a netet, azaz a host-tól. Nem tudom el lehet-e szeparálni a kettõt, hogy csak VMWare-en lehessen net. Bár valószínûnek tartom, hogy van rá megoldás, bevallom nem foglalkoztam még ezzel.

Ha megtámadják a VMWare-es OS-t akkor sem fének hozzá az adataidhoz, hiszen ha külön nem kapcsolod a lemezeidet, nem léteznek a virtuális OS számára.

[merlinw.org]

Axon
Ha készítesz egy VMware környezetben futó WinXP-t (SP3 plusz minden frissítés), akkor errõl érdemes egy másolatot készítened. Bármi gond lesz késöbb az xp-vel (vírus, féreg, stb.) akkor mindig elõ lehet venni ezt a másolatot.

Axon
VMWare környezetben tökéletes biztonságban vagy. Semmiképpen nem tudnak hozzáférni a host oprendszeredhez.

nagykispeter
Az Originnel mi újság?
Tudsz valamit mikor lesz a boltokba?A Dracula 3-ról:
Ez a magyarul megjelent Draculának a 3. része,semmi köze az Originhez.
Kíváncsi leszek ezt is kiadják e magyarul!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

trmn
Gyerekek! A következõ problémám adott, tanácsokat várok.
Otthonra a feleségem kedvéért, hogy ne unatkozzon (mert veszélyeztetett terhes), be akarom vezettetni a netet ami kábeles lesz.

Az otthoni gépemen van néhány elég fontos dolog, ezért arra gondoltam, hogy föltelepítek egy VMWare-t és mondjuk egy virtuális XP alól fogok netezni. Elsõ kérdésem, hogy ez megoldható -e? Második kérdésem, hogy mennyire lesznek biztonságban a dolgaim a normál környezetben (magyarul föl lehet e törni a gépet illetve hozzáférhetnek e a dolgaimhoz, miközben VMWare alatt netezek?

Van erre vonatkozólag valakinek tapasztalata? Esetleg hagyjam a VMWare-t és hozzak létre egy felhasználót korlátozott jogokkal? Mi lenne szerintetek a legjobb megoldás?

Axon
Köszi az infót!

IMYke2.0.0.0
Nem, ez nem fizetõs fordítás.
A szerveren fenn lévõ Drakula nem azonos a Dracula: Origin-nel.
Szerintem, igen, ez a 3. része a korábbi Drakula-sorozatnak.

MerlinW
Nem tudom, nekem DS4-em van, ahhoz F8-as BIOS a legújabb

[merlinw.org]

Axon
Végre újra lehet valamit tölteni! :-)

Egy kis rendet teremthetnétek a drakulák között. Akkor ez a Drakula most nem egyenlõ a már egyszer fent volt Drakula Origin-el?
Régebben megjelent két drakula rész is, amit magyarul is kiadtak hivatalosan (még én töltöttem fel akkor a ketteskére <#vigyor0>). Most akkor ez a Dracula_3_Path_Of_The_Dragon lenne a folytatása?

Axon
Ez most fizetõs fordításod lesz, mint a drakula, vagy privát és közkincsé tudod tenni?

kirol
Ez mi ez?

Amúgy Gigabyte alaplap BIOS-nál mi az hogy 9F9?
Mert én ezt raktam fel anno rögtön, és alapon is hibázott.
Most ne mis látok ilyet, csak 9F-et.
Ezt felraktam és már alapon se hibázott. 😄

Amúgy miért tart a BIOS frissítés kb 6 percig?
Az ASUS-on kb. 30 mp volt.

IMYke2.0.0.0
Reloaded megvan már...
De, idõköben sikerült - egy nagyon pofátlanul egyszerû módszerrel - megoldani a szerkeszthetõ forráskód problematikát, így már SAJÁT forráskódom lett, angol alapokon, melyet sokkal könnyebben tudok szerkeszteni...

Ezer hála, hogy segíteni próbáltál! Köszönöm.

szotyimutyi
Köszönjük! Végre egy jónak ígérkezõ kaland! 😊

trmn
Köszi, ezt megkukkantom

MerlinW
123_Dracula_3_Path_Of_The_Dragon-PROCYON

Microids kaland😊

[merlinw.org]

MerlinW
Kívánságod parancs. Ketteske szezám tárulj.
Privi ment.

(csak RELOADED volt, remélem megfelel)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Space.Siege.Multi5.CloneDVD-iTWINS vagy Space.Siege.GERMAN-0x0007 vagy Space.Siege.CLONEDVD-AVENGED kellene nekem...
A magyarításához kellene valamelyik változat.
A "Reloaded"-féle megvan, de az "csak" angol, és nincs benne a többi világnyelv.
Az oroszok elkészítették a saját lokalizációjukat, sikerült is beszerznem, de a csomagban lévõ speciális fájl struktúrája és az orosz nyelv miatt, nem tudom magyarítani...

Tudnátok nekem segíteni a fenti valamelyik verzió beszerzésével? Fontos lenne...
Köszönöm.

MerlinW
Nekem minden alkatrészem járt Kínában bibibi😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Jó nekije... ...

kirol
Az én RAM-om bibi Angliában is járt! 😄

Axon
Megjöttem 4 napos nyaralásomból. 80(!) beírás született azóta, úgyhogy eltart egy ideig míg átnyálazom õket :-)
Pénteken telefonáltak, hogy megjött az új gépem, de sajnos csak csütörtökön tudok érte menni.
Közben visszajött a 701-es eee pc-m is a javításból. Megcsinálták a kameráját. Futár hozta házhoz, mint ahogy futár is vitte el, természetesen ingyen. Elvitelkor az volt a szállítólevelen, hogy szlovákiába viszik javítani. A csomagon amiben jött, viszont az volt, hogy cseh országból érkezett. Szóval többet utazgatott a kicsike, mint én az egész nyaralásom alatt :-)

Lord Myn
Pro primo tisztázni kell mit értünk horror ár alatt? 😊

Az ASUS Sonar-nak van valami light-osabb verziója, elvileg jól szól (bár szerintem ez még így is horror ár). A Terratec kártyák sem rosszak van HW-s EQ is rajtuk, bár nem tudom Vista alatt hogy állnak. Illetve, fõleg ha XP-t használsz, akkor használtan Audigy 1/2 és softmod Audigy 4-re (elég sokat javít a hangzáson), esetleg kX driverekkel (bár az inkább profiknak).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

IMYke2.0.0.0
Genius 5.1 kártyák is rendben vannak.
Nekem csak az a gondom velük, hogy nem lehet hangszínt állítani rajta - még a szoftveres mixere se tud sávkiegyenlítõzni -, a Windows-érõl pedig inkább nem mondanék semmit... 😊

Tényleg: nem horror árakon manapság melyik kártya lenne jó választás PC-s film és HDD mixelgetéshez? ...

Lord Myn
Azért ezzel leállnék vitatkozni egy kicsit, ha nem baj: kb. 2,5 éve vettem meg az X-Fi Xtreme Music kártyámat, azóta kb. 3 gép lett kihajítva alóla 😄, szóval meg vagyok vele elégedve, nem véletlenül vándorolt át minden gépbe. Amit kihangsúlyóznék, hogy abszolúte zajtalan és lényeges hangminõségi ugrás volt egy Audigy 2ZS után, pedig elég közepes hangfal-szettel rendelkezem (Inspire P5800). A kártya lelke, a DSP pedig nem a 6 éves EMU10k2-es, hanem kb. a 10x erõsebb 20k1-es (illetve az új PCI-E modellekben már 20k2-es van), amiben eszméletlen erõ van.

Sajnos most jön a sötét oldal, amiben igazat kell adnom neked, hogy sajnos a driverekkel tényleg nagyon sz*rul áll a Creative, nekem mondjuk szerencsém volt, mert a játékok/filmek/zenehallgatás-nál semmi problémám nem volt, eszméletlenül jól szól a kártya, a felújított CMSS meg kis túlzással 5.1+-et varázsol a sima sztereóból. Viszont hangszerkesztésnél már jöttek elõ idegesítõ problémák: pl. a MIDI-n még mindig nem mûködnek az Aux3-4 Effektek (ezt 2,5 éve nem sikerült orvosolniuk) vagy az ASIO-nál az 1ms késleltetésnél eléggé pattog a hang, úgyhogy kénytelen az ember legalább 2ms-os latency-t használni.

Szóval a kártya egyáltalán nem sz*r, csak a támogatás az, de azért én reménykedem, hogy egyszer lesz tökéletes driver (mégha 3rd party is). Inkább az a probléma, hogy nincs nagyon alternatíva a hangkártyák között, én legalábbis nem sok ilyen 2 az egyben kártyáról tudok, ami jó zeneszerkesztéshez is és játék/filmezéshez is.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
Terheléstõl függ. Ha 100%-on ketyeg akkor óránként ~40-60ft-ot fogyaszt hardvertõl függõen(elsõsorban videókártyától). Alapjáraton pedig kb 10-15-öt. Tehát ha szélsõséges eseteket nézzük akkor átlagosan 25-30 Ft.-ot

Egy átlag otthoni játékos masina tehát kb 15-20ft-ot eszik óránként.

[merlinw.org]

kirol
Óránként 13,5 Ft -ot fogyaszt átlagosan egy mai gép?

Hát nálam max. 10 órát megy egy gép, azt is csak ritkán és kizárólag hétvégei napon.

RaveAir
Köszi a választ. Tehát, ha napi 24 órában megy a gép, akkor egy 10-est dob a havi villanyszámlán. Mondjuk ezt azért nem nevezném annyira jelentéktelen összegnek. Nem mintha minden nap egész nap menne otthon a gép, de volt már rá példa.

RaveAir
Korábban én is sokkal jobban meg voltam elégedve a Creative cuccokkal, és igyekeztem olyan terméket venni. Volt pl. Voodoo Banshee videókártyám, ami marha jó volt a saját idejében.
A legutóbbi SB Live 24bit hangkártyámhoz rossz telepítõlemezt adtak, amit úgy kellett valami orosz oldalról levadásznom. Az egyik haverom azért vitte vissza ugyanazt a kártyát, mert nem tudta telepíteni...

kirol
Hát nekem többnyire a rendszervisszaállítás nem sikerült verzió szokott elõjönni.
Na majd otthon megnézem a progikat, egy serialt pm-ben dobhatnál addig. Köszi