Tényleg nem akarok erről ismét vitát nyitni, csak pár dolgot fűznék hozzá:
"Ha tanácsokat osztogatsz, akkor mindig tarts fejben, ki az akinek adod őket."
Részben jogos. Én így szoktam tanácsolni. A másik félnek általában van annyi esze, hogy el tudja dönteni mit kezd az információval. Megcsinálja maga, a haver, vagy a szerviz - az ő dolga. Ez a tanács tartalmán mit sem változtat.
"Ő nem fog olyan alkatrészt venni, amiből létezik olcsóbb is."
Ne tegye. Nem parancsot adtam, hanem tanácsot. Hogy él-e vele vagy sem, az már az ő dolga.
Olcsó tápokról:
Az elmúlt 9 évben 2 tápom volt (illetve van, mert a második a mai napig üzemel), mindkettő CoolerMaster. Ez idő alatt csak figyeltem az alsó kategóriás darabokat szétmenni, illetve másokat anyázni.
ThermalTake, FSP is mind gyártanak 10-15k közötti tápokat. De minimum olyat kell venni, amiben van túlfesz.-védelem, kapcsológomb, minőségi biztosítékok, és alul elszívós 12cm-es jó minőségű ventilátor. Én CoolerMaser-re voksolok, 400-450W-os darabokat már 10 alatt is találni, ha szerencsés vagy. De a táp mégis csak a számítógép külvilágtól való elsődleges fizikai védelme és energiaforrása. Tulajdonképpen ez és a monitor (itt is csak a CRT-ken) amin nem szabad spórolni, manapság a többi alkatrészen nem nagyon lehet bukni (mióta referenciaszabály van a hardverpiac minden területén).